HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamburg'da bir Türk'ün ismi köprüye verildi

Almanya'nın Hamburg eyaletinde 2009 yılında kanserden hayatını kaybeden Muharrem Acar adlı bir işçinin ismi, uyuma verdiği katkı nedeniyle bir köprüye verildi.

HAMBURG(ANKA) - Almanya'nın Hamburg eyaletinde 2009 yılında kanserden hayatını kaybeden Muharrem Acar adlı bir işçinin ismi, uyuma verdiği katkı nedeniyle göçmenlerin yoğun yaşadığı ilçenin en işlek caddelerinde bulunan köprüye verildi.

Köprünün açılışında bulunan eyalet Başkanı Olaf Scholz (SPD), Muharrem Acar'ın ismini yaşatmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade ederek, Acar'ın yaşadığı dönemde uyuma büyük bir köprü vazifesi kattığını anlattı. Açılışta bulunan Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ise, geçen yıl göçün 50. yıl dönümünün kutlandığını belirterek, Türk toplumunun Almanya'nın uyumu konusunda büyük katkı sağladığına ve önemli başarılar elde ettiğine dikkati çekti. Türk toplumunun Almanya'da hayatın her alanında büyük başarı sergilediğini de söyleyen Öztürk, Hamburg'da çok sayıda Türk kökenli vatandaşın yaşadığını söyledi. Açılışta Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Metin Hakverdi, Yeşiller Partisi Belediye Meclis Üyesi Bayram İnan'ın yanı sıra Hamburg Türk Toplumu (TGH) eski Başkanı Hüseyin Yılmaz da hazır bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler