HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamburg’da polis, göstericilere karşı tazyikli su kullandı

G20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Hamburg’da polis, küreselleşme karşıtlarının ‘Cehenneme hoş geldiniz’ adlı eylemine tazyikli suyla müdahale etti. Hamburg polisinin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tazyikli su kullanmak zorunda kaldık” ifadesi kullanıldı. ​Alman medyasının haberine göre, göstericiler protestolar esnasında etrafa cam şişe ve fişek atarken, Balıkçı pazarının duvarına tırmandı.

Hamburg’da polis, göstericilere karşı tazyikli su kullandı

Polis, maskeli kişileri diğer protestoculardan ayırmayı başarmaları durumunda gösterinin barışçıl olarak devam edebileceğini açıkladı.

'ORGANİZATÖRLER, YÜZÜ MASKELİ ŞAHISLAR NEDENİYLE EYLEMİ SONLANDIRMAK ZORUNDA KALDI'

Bu arada organizatörler, yürüyüşün sona erdiğini duyurdu. Maskeli kişiler ise caddede çeşitli nesneleri yakmaya devam ediyor. Polis, gösteri barışçıl devam ederken, yüzlerini maskelerle gizleyen yaklaşık bin kişilik grubun arbedeyi kışkırtmaya kalkıştığını, bu yüzden organizatörlerin eylemi sonlandırmak zorunda kaldığını açıkladı.

EN AZ BİR KİŞİ, ŞİŞE FIRLATTIĞI İÇİN TUTUKLANDI

Hamburg polisi, yaklaşık 100 bin kişinin katılması beklenen gösterilerde en az 1 kişinin cam şişe fırlattığı gerekçesiyle tutuklandığını bildirdi.


En Çok Aranan Haberler