HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamburg'da sol gruplar, polisle çatıştı

Almanya'nın Hamburg kentinde bazı sol grupların 24 yıldır işgal eylemini sürdürdükleri kültür merkezine dönüştürülen binanın boşaltılmak istenmesini protesto etmek isteyenlere polis müdahale etti.

Hamburg'ta yaklaşık 24 yıldır işgal eylemini sürdürdükleri Rote Flora Kültür Merkezi binasının boşaltılmak istenmesi çeşitli sol gruplara mensup 7 bin kişi tarafından prostesto edildi.

Bazı göstericlerin, çevredeki iş yerlerine ve banka şubelerine zarar verdiği ve yollarda çöp bidonlarını yaktıkları görüldü. Polise taş ve şişe fırlatan eylemcilere, basınçlı su ve biber gazı ile müdahale edildi.

Olaylarda en az 70 polis yaralandı, çok sayıda gösterici de gözaltına alındı.

Alman Haber Ajansıbaşına taş isabet eden1 polis memurunun bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldığını,polislerden 10'unun da ciddi şekilde yaralandığını duyurdu.

Hamburg Emniyet Sözcüsü Mirko Steiber, "İlk baştan itibaren çok agresif bir hava hakimdi. Polis memurları çok yoğun saldırıyla karşı karşıya kaldı. Uzun süredir bu kadar yoğun bir şiddetle karşı karşıya kalmadık" dedi.

Sol gruplar, Hamburg'daki gösteriye yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını belirtirken, emniyet yetkilileri gösterici sayısının yaklaşık 7 bin olduğunu, bunların 4 bin 500'ünün şiddet eğilimli radikal sol gruplara mensup olduğunu kaydetti.

Protestoyu düzenleyen sol örgütler ise olaylardan polisi sorumlu tutarak, güvenlik kuvvetlerini cop, biber gazı ve basınçlı suyla aşırı müdahalede bulunmakla suçladı ve polisin yürüyüşü ilk andan itibaren durdurmak istediğini öne sürdü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler