HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Harem üş-Şerif 7/24 kameralarla izlenecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Harem üş-Şerif'in 7/24 kameralarla izlenmesini kabul ettiğini söyledi.

Harem üş-Şerif 7/24 kameralarla izlenecek

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Ürdün'le İsrail'in, Harem-üş Şerif'le ilgili gerginliğin azaltılması için alınacak bazı önlemler konusunda anlaştığını açıkladı.

Buna göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, Harem üş-Şerif'in 7/24 kameralarla izlenmesini kabul etti.

Kerry ayrıca, İsrail'in Harem üş-Şerif'te Müslimanların dua edebileceğine, gayrimüslimlerin ise sadece ziyaretçi olarak içeri girebileceklerine dair güvence verdiğini belirtti.

KRAL ABDULLAH VE ABBAS'LA GÖRÜŞTÜ

Harem-üş Şerif'in himaye hakkını elinde bulunduran Ürdün Kralı Abdullah ile Amman'da bir araya gelen Kerry, buradaki temasları kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüşmüştü. Kerry, Perşembe günü de Almanya'nın başkenti Berlin'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kerry-Abbas görüşmesinde Filistin topraklarında yaşanan son gelişmeler, artan şiddet olayları ve İsrail'in Kudüs'teki ihlalleri ele alındı.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Kerry'den İsrail tarafı ile ilgili gerçekleştirmeye çalıştığı bazı adımları dinleyen Abbas, Kudüs, mukaddes eşyalar ve yasal konumunun korunması ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının durdurulmasının İsrail tarafının atması gereken öncelikli adım olduğunu dile getirdi" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler