HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hariri: İstifamı Cumhurbaşkanı'na sundum, beklememi istedi

Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifasını Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'a sunduğunu ancak istifasının kabul edilmediğini duyurdu. Hariri, Aoun'un 'diyolog' kanallarını göstererek kendisine beklemesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Hariri: İstifamı Cumhurbaşkanı'na sundum, beklememi istedi

Suudi Arabistan'da iki hafta önce istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri ülkesi Lübnan'a döndükten sonra açıklamalarda bulundu.

İstifasını Lüban Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a sunduğunu belirten Lübnan Başbakanı Saad Hariri, "İstifamı bugün Cumhurbaşkanı Avn'a sundum. İstifanın arkasındaki siyasi nedenler ve diyalogun devamı için beklememi istedi, ben de sorumlu davranarak, erteliyorum" dedi.

BEYRUT'TA ASKERİ GEÇİT TÖRENİNE KATILDI

Lübnan Başbakanlığı görevinden ayrıldığını duyuran Saad Hariri, 4 Kasım'daki istifasının ardından ilk kez Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile buluşmuştu.

Hariri, görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından yaklaşık 3 hafta sonra ilk defa Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ve Meclis Başkanı Berri ile başkent Beyrut'taki bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla düzenlenen geçit törenini izlemek üzere bir araya gelmişti.

Hariri, Avn ve Berri, Beyrut'un merkezindeki Şehitler Meydanı'nda düzenlenen askeri geçit törenini izledi.

17 GÜN SONRA ÜLKESİNE DÖNDÜ

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 4 Kasım'da Lübnan Başbakanlığı görevini bıraktığını duyuran Saad Hariri, istifasından 17 gün sonra dün geç saatlerde ülkesine gelmişti.

HARİRİ'NİN İSTİFA SÜRECİ

Hariri, Riyad'da açıkladığı istifasının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüşmüş, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa'da da temaslarda bulunmuştu. Hariri son olarak dün Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmüş, daha sonra Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uğramıştı.

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" söyleyen Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" dile getirmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da Hariri'nin istifasıyla ilgili açıklamasında, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir" demişti.

Hariri, Riyad'dan katıldığı bir televizyon programında, "ülkesine yakında döneceğini ve istifası ile ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğini" bildirmiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da iyi olduğunu ve kısa süre içinde ülkesine döneceğini duyurmuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler