HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haşdi Şabi: Irak-Suriye bağlantısını kesmek için operasyon başlattık

Musul operasyonuna katılan güçlerden Haşdi Şabi DEAŞ'ın Irak-Suriye bağlantısını kesmek için yaklaşık 100 bin Türkmen'in yaşadığı Telafer'e doğru operasyona başladı.

Haşdi Şabi: Irak-Suriye bağlantısını kesmek için operasyon başlattık

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Haşdi Şabi örgütü DEAŞ'ın Irak-Suriye bağlantısını kesmek için operasyon başlattı.

Irak'ın Musul kentine bağlı ve ağırlıklı olarak Türkmenlerin yaşadığı Telafer kentini DEAŞ'ın elinden almak için Irak ordusu ile operasyon başlatan Haşdi Şabi'nin Türkmen Komutanlarından Ahmet Aslan Geyyara bölgesinden Telafere doğru operasyon yapıldığını söyledi. Aslan, "DEAŞ'ın Irak ve Suriye bağlantısını kesmek için herekete geçildi. Geyyara bölgesinden Telafere doğru operasyon yapılıyor. Baya bir ilerledik. Bağlantıyı kesmemizin amacı DEAŞ'ın Telafer'den Suriye'ye geri çekilmesini engellemek. Bir diğer neden ise DEAŞ'ın Suriye'den Irak'a takviyesini kesmek. Şimdi bunun için kuşatma harekatı yapılıyor" dedi.

Sünni Iraklıların Haşdi Şabi'yi mezhepçi olarak gördükleri biliniyor. Özellikle 2015'te, Sünnilerin yoğun yaşadığı Tikrit'in DEAŞ'tan geri alındığı operasyonda Haşdi Şabi'ye yönelik insan hakkı ihlali eleştirileri yöneltilmişti.

Birleşmiş Milletler özellikle bu yaz gerçekleştirilen operasyonlarda örgütü eleştirmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler