HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Haşdi Şabi Telafer’e fırtına gibi girmeye hazırlanıyor'

Musul operasyonu devam ederken Şii Haşdi Şabi milis grubunun Türkmen kenti Telafer'e "fırtına gibi" girmeye hazırlandığı iddia ediliyor.

'Haşdi Şabi Telafer’e fırtına gibi girmeye hazırlanıyor'

Haşdi Şabi'nin bileşenlerinden El Nüceba grubu, bölgenin demografik yapısını değiştirme niyetlerinin olmadığını savunarak Türkmenleri "misilleme" konusunda uyaran Türkiye'nin "sudan bahanelerle meseleye müdahale ettiğini" iddia etti.

'BÖLGENİN DEMOGRAFİK YAPISINI DEĞİŞTİRMEYE NİYETLERİ YOK'

IraqiNews, "Türkmen bölgesine fırtına gibi girmeye hazırlanan milislerin Telafer'in hassasiyetinin farkındalar" başlığıyla verdiği haberde "Türkiye tarafından eğitilen Ninova Muhafızları, Telafer'in kurtarılmasından sonra olası mezhebi sıkıntılar konusunda uyarırken Şii Hizbullah El Nüceba örgütü bölgenin demografik yapısını değiştirme niyetinin olmadığını söylüyor" dedi.

Ninova Muhafızları Sözcüsü Mahmut El Surçi Haşdi Şabi'nin Telafer'e ele geçirme hazırlıklarını değerlendirirken Irak Başbakanı Haydar El İbadi'den Telafer operasyonu konusunda "hassasiyet" göstermesini istedi. Surçi, Alsumania TV kanalına verdiği demeçte "Telafer sorunu yeni değil ve sorunu çözmeye yönelik samimi bir niyet olmamıştı" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN "UYARILARI"

IraqiNews, haberinde Türkiye'nin uyarılarına da yer verdi. Haberde "Türkiye, Telafer'in hassasiyetine ilişkin uyarırken başta Haşdi Şabi olmak üzere ilerleyen milis güçlerinin Türkmen nüfusuna yönelik misilleme önlemleri konusunda uyarmıştı" denildi.

Hizbullah El Nüceba Sözcüsü Haşim El Musavi, Telafer'de "İŞİD'e karşı çok sert bir mücadele vereceğini belirtirken bölgenin demografik yapısını değiştirmeyi planladıklarını reddetti.

Telafer operasyonunun ilk iki aşamasının tamamlandığını vurgulayan El Musavi, geri kalan 3. aşamada ise kentin içine "fırtına gibi" girileceğini belirtirken askeri mücadelenin yanısıra "siyasi bir anlaşmazlığın" da olduğunu kaydetti. Sözcü bu bağlamda Türkiye'nin "sudan bahanelerle meseleye müdahale ettiğini" iddia etti.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler