HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava saldırılarında üst düzey IŞİD komutanı öldü

Avustralya'ya ait jetlerin Temmuz ayında terör örgütü IŞİD'e ait mevzileri hedef alarak gerçekleştirdiği hava saldırılarında üst düzey bir IŞİD komutanının öldürüldüğü açıklandı.

Avustralya Hava Kuvvetleri'ne bağlı jetlerin Irak'ta bulunan ve terör örgütü IŞİD'e ait olan noktaları Temmuz ayının başında vurduğu ve hava saldırılarında üst düzey bir komutanın öldürüldüğü açıklandı. Operasyonları yöneten Koramiral David Jonnston, bugün yaptığı açıklamada Temmuz ayının başında Irak'ın Anbar ilinde bulunan IŞİD'e ait noktaların hedef alınarak vurulduğunu, saldırılarda üst düzey bir komutanın ve 15 militanın öldürüldüğünü belirtti. Jonnston, IŞİD komutanının Irak'ın batısındaki bölgede gerçekleştirilen operasyonları kontrol ettiğini ve militanlar aracılığıyla doğrudan saldırı planlayarak infazları gerçekleştirdiğini kaydetti. Avustralyalı asker, öldürülen IŞİD komutanının kimlik bilgilerine dair açıklama yapmaktan ise kaçındı.

"TÜRKİYE, DAHA UZUN UÇUŞ SÜRESİNE İZİN VEREBİLİR”

Johnston, başarılı bir şekilde gerçekleştirilen hava saldırılarının IŞİD'in bölgedeki hareketini engellenmesine neden olduğunu ve bu durumun da bölgeyi koalisyon güçleri ve Irak güçleri için daha güvenli hale getirebileceğini aktardı. Koramiral Johnston, yavaş ve istikrarlı ilerlemenin Avustralya ve Yeni Zelanda askerleri tarafından eğitilen Irak güçlerince gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "Burada kazanımlar kilometreler yerine binalar ve sokaklar olarak sayılırken, bu durum ilerlemenin düzeyini ve gelişmede başarı sağlamanın kanıtı olarak görülür. Ancak, IŞİD artık bölgede manevra yapma özgürlüğüne sahip değil” dedi.

Koramiral Johnston, hükümetin Avustralya ordusunun Suriye'de operasyonlara başlayıp başlamamak konusunda herhangi bir tavsiyede bulunmaması gerektiğini bildirerek, Suriye'de herhangi bir operasyon gerekmesi halinde Irak'ta gerçekleştirilen operasyonlardan fiziksel ya da pratik anlamda farklı olmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye merkezli uçakların etkili olup olmayacağı sorusu üzerine Koramiral Johnston, Türkiye'nin hedef alınan bölgelere daha fazla uçuş süresi vermesinin etkili olabileceğini söyledi.

Haziran ve Temmuz aylarında çift motorlu taarruz uçakları, Musul ve Sincar'ın batısının yanı sıra yoğun çatışmaların yaşandığı Baiji yakınlarındaki güçleri desteklemişti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler