HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Hedef Türk NATO askerleri"

Bugüne kadar kimsenin üstlenmediği, Somali'de 2 Şubat günü Daolla Hava Yolları uçağına yapılan bombalı saldırıyı terör örgütü Al-Shabab üstlendi.

"Hedef Türk NATO askerleri"

Terör örgütü El Şebab, bu saldırının Somali'deki batılı istihbarat operasyonlarının intikamı olduğunu açıkladı.

HEDEF TÜRK NATO ASKERLERİYDİ

Al- Jazeera'nın haberine göre Daolla Hava Yolları uçağının havalanmasından beş dakika sonra gerçekleştirilen bombalı saldırıda hedef El Şebab'ın açıklamasına göre uçakta bulunan batılı ajanlar ile Türk NATO askerleri idi.

BBC'nin haberine göre saldırının olduğu gün çok sayıda yolcu aslında Türk Hava Yolları uçağı için yer ayırtmıştı. Ancak uçuş, Türk Hava Yolları'nın aktardığına göre kalkıştan bir kaç saat önce hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti.

El Şebab'ın açıklamasında aslında Somali'deki batı kaynaklı operasyonlara destek olduğu gerekçesiyle THY uçağının hedef alındığı belirtildi. Ancak El Şebab uçağı düşürme konusunda başarısız olduğunu aktardı.

ACİL İNİŞ YAPMIŞTI

Şubat ayının başında Mogadişu'dan Cibuti seferini yapmak üzere havalanan yolcu uçağında, havalanmasından beş dakika sonra bilgisayar içine gizlenerek uçağa sokulan bombanın patlaması sonucu uçak kabininde delik açılmış, bombayı patlatan terörist ise açılan delikten fırlayarak ölmüştü. 180 yolcusu bulunan yolcu uçağı ise Mogadişu hava limanına acil iniş yapmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler