HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hem başörtülü hem de metalciler

Endonezya'da ortaya çıkan bir metal grubu herkesi şaşkına çeviriyor. Başörtülü 3 liseli kızdan oluşan grup, müzikleriyle kalıpları kırmayı hedefliyor. 16 yaşındaki Kurnia, “Bence cinsiyet eşitliği desteklenmeli çünkü ben bu sayede yaratıcılığıma odaklanabiliyorum. Metal müzik çok asi ve ben ilk duyduğum andan beri çok seviyorum” diyor. Öte yandan ülkedeki üst düzey bir din insanı genç kızların yaptığı müziği desteklediğini ve İslam’a karşı bir saldırı olarak görmediğini söyledi.

250 milyonluk nüfusunun %90’ı müslüman olan Endonezya’da günden güne popüler bir hale gelen müzik grubu Voice of Baceprot, dünya gündemine oturdu. İsmi Gürültülü Ses anlamına gelen müzik grubunun en dikkat çekici özelliği ise başörtülü 3 genç kızdan oluşması.

Batı Java’da lise eğitimleri sırasında tanışan ve bir araya gelen kızlar müzik grubunu 2014’te kurdu. Uluslararası haber ajansı Reuters’ın yanı sıra saygın İngiliz gazetesi Guardian’a da konu olan VoB, müzik ve tarzlarıyla kalıpları kırmayı amaçladıklarını söyledi. Grubun gitaristi ve vokali Firdda Kurnia, müziklerinin Müslüman kadınların karşılaştığı baskılara karşı müzik yaptıklarını söyledi.

16 yaşındaki Kurnia, “Bence cinsiyet eşitliği desteklenmeli çünkü ben bu sayede yaratıcılığıma odaklanabiliyorum. Metal müzik çok asi ve ben ilk duyduğum andan beri çok seviyorum” diyor. Ekip, Metallica ve Slipknot’tan şarkıları da çalıyor kendi bestelerini de seyirciye aktarmayı başarıyor. Uzun vadede ABD ve Avrupa’da konser vermeyi düşünen ekibin okuduğu okul müdürü Muhammed Sholeh de, “Başörtülü kızların bırakın metal müzik yapması bağırması bile sık rastlanan bir şey değil. Fakat burada dinlediğimiz metal gerçekten çok gürültülü” yorumunu yaptı.

Öte yandan ülkedeki üst düzey bir din insanı genç kızların yaptığı müziği desteklediğini ve İslam’a karşı bir saldırı olarak görmediğini açıkladı.


En Çok Aranan Haberler