HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hem kendini hem yolcuları yaktı

Çin'de kimliği belirsiz bir kundakçının seyir halindeki otobüsü ateşe vermesi sonucu en az 32 kişi yaralandı. O anlar otobüsün güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Otobüsün güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüde aracın orta kısmında bulunan bir kişinin yere muz yağı ve tiner döktükten sonra çakmağını ateşlediği ve otobüsün alev aldığı görüldü. Olayda otobüsü ateşe veren kundakçının da içinde bulunduğu 32 kişi yaralandı. Yetkililer vücudunda ağır yanıklar oluşan kundakçının kimliğinin halen belirlenemediğini belirtti.

Saldırganın otobüsü niçin ateşe verdiği henüz bilinmezken olayda terör bağlantısının olmadığı belirtildi. Kundakçının otobüsü ateşe vermesi sonrası çoğunluğu turist olan 80 yolcunun bir kısmının camları kırdığı ve şoförün son anda açtığı kapıları kaçtığı görüldü.

Yangın sonrası yaralılar ise Zhejiang Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların kaldırıldığı hastanenin başhekimi Wang Jian olay sonrası yaptığı açıklamada, "16 ağır yaralıdan 14'ünün yüzünde ve solunum yollarında yanıklar oluştu. 2 kişinin vücudu yüzde 90 oranında yandı ve diğer 5 kişinin vücudu ise yüzde 50 oranında yandı. 2 kişinin de dolaşım sisteminde sorunlar oluştu” dedi. 100'den fazla personelin yaralılara müdahalede bulunduğunu belirten Wang, yaralıları sağlıklarına kavuşturmak için her türlü imkânı kullandıklarını belirtti. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler