HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Her hafta bir Müslüman öldüreceğim'

Paris saldırısının ardından Kanada'da 1 hafta içinde bir cami kundaklandı, Müslüman bir kadın yumruklandı, Montreal'de bir kişi her hafta bir Müslüman öldüreceği tehdidinde bulundu

'Her hafta bir Müslüman öldüreceğim'

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan terör saldırılarının Kanada toplumundaki Müslümanlara olumsuz yansıması sürüyor.

Ülkede cumartesi gününden bu yana bir cami kundaklandı. Toronto'nun Peterborough bölgesindeki Masjid Al-Salaam Camii, kundaklama sonrası kullanılamaz hale geldi. Gece yarısına doğru meydana gelen ve 80 bin Kanada Doları (173 bin TL) zararın olduğu olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Bu olaydan iki gün sonra pazartesi günü yine Toronto'da meydana gelen bir olayda, okul önünde çocuğunu almak için bekleyen Müslüman bir kadın, iki kişi tarafından önce küfürlü hakarete, ardından yumruklu saldırıya maruz kaldı. Müslüman kadının başındaki örtüyü zorla çıkarıp alan saldırganlar henüz yakalanamadı.

- "Her hafta bir Müslüman öldüreceğim"

Kanada'da yaşanan bu tehditlerin sorumluları aranırken, bu kez Quebec eyaletinde yaşayan bir kişinin çektiği ve Youtube'da yayınladığı video, günün konusu oldu. Kimliği henüz bilinmeyen şüpheli, Batman filmindeki Joker karakterinin kullandığı bir maske ile çektiği videoda, her hafta bir Müslüman veya Arap öldüreceği tehdidinde

-Şüpheli yakalandı

Söz konusu videonun bir anda yayılması üzerine harekete geçen Kanada emniyet güçleri, olayla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı. Montreal Polis Sözcüsü Andre Leclerc, şahsın sorgusunun devam ettiğini açıklarken, Eyalet Güvenlik Bakanı Pierre Moreau, böylesi toplumsal tehditlerin 5 yıl hapisle cezalandırıldığını ve bu tür eylemlere müsamaha göstermeyeceklerini duyurdu.

- Hinduların yardımına Müslümanlar koştu

Öte yandan, ülkede tırmanan tansiyondan Kitchener kentindeki Ram Dham Hindu Mabedi de nasibini aldı. Pazar günü taşlanan mabedin tamiri için internette kampanya başlatan Torontolu Müslümanlar, toplanan 10 bin Kanada Doları (21,5 bin TL) yardımı, mabet yetkililerine teslim etti.

- "Tehdit seviyesini yükseltmeyeceğiz"

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Ralph Goodale, ekim ayından bu yana orta seviyede olan tehdit düzeyini yükseltmeyeceklerini açıkladı. Gazetecilerin sorusunu cevaplayan Bakan Goodale, her kademedeki güvenlik birimlerinin, halkın güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını belirterek, tehdit seviyesini orta düzeyde tutacaklarını kaydetti.

- "Çeşitlilik Kanada'nın gücüdür"

Ülkede yükselen nefret saldırılarından rahatsız olan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi için bulunduğu Filipinler'de açıklama yaptı.

Çeşitliliğin Kanada'nın gücü olduğunu ifade eden Başbakan Trudeau, "Hoşgörüsüzlüğün, bu kısır ve anlamsız eylemlerin ülkemizde yeri yoktur. Bu yapılanlar çoğulcu Kanadalı değerlere kesinlikle aykırıdır. Nefret suçlarına karşı, Kanada'yı Kanada yapan değerlerimizle savaşmalıyız. Odak noktamız, bu saldırıların gerçek sorumlularının bulunmasına dönük olmalıdır" dedi.

Trudeau, saldırıları kınadığını da yineledi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler