HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hillary Clinton zatürre olmuş

Hillary Clinton, 11 Eylül saldırısını anma töreninde fenalaştı.

Hillary Clinton zatürre olmuş

Hillary Clinton'ın 11 Eylül anmasından sonra aracına doğru giderken fenalaşmasının nedeni ortaya çıktı.

CNN International'ın aktardığına göre, Doktorunun yaptığı açıklamada, Clinton cuma günü zatürreye yakalandı. Dr. Lisa Bardack, yaptığı açıklamada, Clinton'a zatürreye karşı antibiyotik verdiğini ve dinlenmesi gerektiğine yönelik telkinde bulunduğunu söyledi. Bardack, Clinton'un 11 Eylül anması sırasında susuz kaldığını ve sıcağa maruz kaldığını, ancak son muayeneden sonra durumunun iyi göründüğünü söyledi.

Clinton fenalaştı

Gün içinde yaşananlar

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, New York'ta düzenlenen 11 Eylül saldırılarını anma töreni sırasında rahatsızlıklanarak alanı erken terk etti.

Clinton'ın seçim kampanyası ofisinden yapılan açıklamada, Demokrat adayın "aşırı sıcaktan etkilendiği”, şu anda kendisini "çok daha iyi hissettiği” belirtildi.

Clinton'ın sözcüsü Nick Merrill, eski dışişleri bakanının bu sabah 11 Eylül'de hayatını kaybedenler için saygılarını ifade etmek üzere 90 dakika süreyle anma törenine katıldığını bildirdi. Merrill, "(Clinton) Tören sırasında aşırı sıcaktan etkilendi ve kızının evine gitmek üzere ayrıldı, şimdi kendisini çok daha iyi hissediyor” dedi.

Açıklamada, Clinton'a tıbbi müdahale yapılıp yapılmadığı hususunda bir detay verilmedi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın destekçileri, Clinton'ın başkan olmak için fiziksel olarak elverişsiz olduğunu iddia ediyor. Clinton, Aralık 2012'de bayılarak beyin sarsıntısı geçirmiş, doktorlar gerekçe olarak mide virüsü ve aşırı su kaybını göstermişti.

Manhattan'daki "Sıfır Noktası”nda düzenlenen geleneksel törende Clinton'ın yanısıra aralarında New York'un Demokrat senatörleri Chuck Schumer ve Kirstin Gillibrand'in de olduğu çok sayıda tanınmış isim de bulunuyordu. Törene Trump da katıldı, ancak Trump da Clinton da konuşma yapmadı.

VOA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler