HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hindistan: 6 yaşındaki çocuğa tecavüzde tutuklama

Hindistan'ın Bangalore kentinde polis, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğradığı okulun müdürü Rustom Kerawala'yı dün gece tutukladı. Öfkeli anne babaların okulu protestoları ise sürüyor.

Hindistan: 6 yaşındaki çocuğa tecavüzde tutuklama

Hindistan'ın Bangalore kentinde polis 6 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğradığı belirtilen okulun müdürü Rustom Kerawala'yı dün gece tutukladı.

Hafta sonunda Bangalore'daki Vibgyor Lisesi'ndeki paten öğretmeni tutuklanmış, polis, zanlının dizüstü bilgisayarında uygunsuz çocuk görüntüleri bulunduğunu açıklamıştı.

6 yaşındaki kız çocuğuna yönelik tecavüzün 2 Temmuz'da gerçekleştiği iddia ediliyor. Ancak anne baba, olayı ancak birkaç gün sonra, kız çocuğunun karın ağrısından şikayet etmesi ve hastaneye kaldırılması üzerine anlamış.

Okuldaki öğrencilerin anne babaları ve çocuk haklarıyla ilişkili kampanya yürütenler, günlerdir okul yönetiminin suçlamayı ele alış biçimini protesto ediyordu.

Okul müdürü Kerawala, daha önce, anne babalardan özür dilemiş ve polis soruşturmasına tümüyle destek olacaklarını belirtmişti.

Ancak okulu boykot etmeye başlayan öfkeli anne babalar, çocuklarının güvenliğinin sağlanması için tam anlamıyla işbirliği yapılmadan çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylüyor.

Hindistan'da 2012 yılında 23 yaşındaki bir genç kızın Delhi'deki bir otobüste toplu tecavüze uğrayıp öldürülmesinden bu yana, ülkedeki cinsel şiddet olayları gündemde daha çok öne çıkarılır oldu.

Söz konusu olay günlerce süren protestolara yol açmış, hükümet tecavüzle savaşım yasalarını sıkılaştırmış ve idam cezası getirmişti.

Ancak yasaların güçlendirilmesinin yeterince caydırıcı olmadığı gözleniyor.

Ulusal istatistikler 2013 yılında, Hindistan'da her 21 dakikada bir tecavüz olayı olduğunu ortaya koyuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler