HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hindistan'da 'misilleme tecavüz' şoku

Hindistan polisi, Jharkhand eyaletinde bir genç kızın, başka bir kadına yönelik tecavüz iddiasına misilleme olarak tecavüze uğradığını, olayla ilgili olarak üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Hindistan'da 'misilleme tecavüz' şoku

Hindistan polisi, Jharkhand eyaletinde bir genç kızın, başka bir kadına yönelik tecavüz iddiasına misilleme olarak tecavüze uğradığını açıkladı. Olayla ilgili olarak üç kişinin gözaltına alındığı, tutuklananlar arasında bu suça onay vermekle suçlanan köy muhtarının da bulunduğu belirtildi.

Bu hafta içinde tecavüze uğrayan 14 yaşındaki genç kızın ağabeyi başka bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor.

Hindistan'da kadınlara karşı şiddet olaylarının oldukça yaygın olduğu ve bu soruna çözüm bulunması talebinin son yıllarda daha sık dile getirilmeye başlandığı ifade ediliyor.

2012'de bir kadının erkek arkadaşının yanında bir otobüste grup halinde tecavüze uğradıktan sonra ölmesi üzerine protestolar giderek yaygınlaşmış, hükümet geçen yıl cinsel saldırılara yönelik yasalarda daha sıkı düzenlemelere gitmişti.

'Misilleme'

Son tecavüz olayının ardından, suça onay veren köy muhtarının ve her iki tecavüz olayına karışan iki erkeğin gözaltına alındığı belirtildi.

Jharkhand polisi, olayın "misilleme" olarak yapıldığını söyledi. Polis yetkilileri, 'tecavüze uğrayan genç kızın ağabeyinin, tecavüz eden erkeğin karısına yönelik uygunsuz davranışta bulunmuş olduğunu, köy muhtarının da bu tecavüzün gerçekleşmesinde kışkırtıcı bir rol oynadığını" söyledi.

Tecavüz edilen genç kız hastaneye kaldırılarak polise ifade verdi.

Mayıs ayında da Hindistan'ın kuzey eyaleti Uttar Pradeş'te grup halinde tecavüze uğrayan iki genç kızın cesetleri ağaca asılı olarak bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler