HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hindistan'da tren kazası: 35 ölü

Hindistan'ın Bihar eyaletindeki bir istasyonda bir ekspres tren, demir yolundan karşıya geçmekte olan insanlara çarptı.

Hindistan'da tren kazası: 35 ölü

Patna - Hindistan'ın doğusunda yolcu treninin, istasyonda demiryolundan karşıya geçmeye çalışan bir grubun arasına dalması sonucu ölenlerin sayısının 35'e yükseldiği bildirildi.

Eyalet milletvekili Dinesh Chandra Yadav, Rajya Rani Ekspres treninin Bihar eyaletindeki Dhamara kenti yakınlarındaki istasyondan transit geçiş için izni olduğunu açıkladı.Görgü tanıkları, bir aydır devam eden dini törenlerin kapanışına katılmak üzere Katyayani Tapınağı'na gitmek için demiryolundan geçmeye çalışan Hindu hacıların treni görmelerine rağmen nasıl olsa durur diye raylar üzerinde yürümeye devam ettiğini söyledi. Kazanın ardından öfkeli bir grup, zorla lokomotiften çıkardıkları makinisti döverek ağır yaralamıştı. Daha sonra yolcuları trenden çıkararak bazı vagonları ateşe veren grup, istasyonda bekleyen diğer trenlerin de camlarını kırmıştı.

Devlete ait demiryolları ağının günde 9 bin sefer düzenleyip 18 milyon yolcu taşıdığı Hindistan'da son 5 yılda meydana gelen tren kazalarında 1220 kişi yaşamını yitirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler