HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hindistan'da Uber takside tecavüz

Hindistan'da popüler akıllı telefon uygulaması Uber'le taksi çağıran bir kadının araçta tecavüze uğradığı bildirildi.

Hindistan'da Uber takside tecavüz

Hindistan'da popüler akıllı telefon uygulaması Uber'le taksi çağıran bir kadının araçta tecavüze uğradığı bildirildi. 26 yaşındaki Yeni Delhili kadın, arabada uyuyakaldığını, uyandığında kendini kentin tenha bir bölgesinde park etmiş aracın içinde bulduğunu söyledi.

Hastanede yapılan muayenede kadının tecavüze uğradığı doğrulanırken aracın sürücüsü olduğu belirtilen kişi gözaltına alındı. Zanlının Pazartesi günü mahkemeye çıkarılacağı açıklandı.

Son olay, Hindistan'da kadına yönelik cinsel şiddetin tırmanışa geçtiği bir döneme rastladı. İnternet üzerinden taksi kiralama servisi Uber, polisle işbirliği yaptığını açıkladı.

Finans sektöründe çalışan kadın polise ifadesinde Cuma akşamı bir lokantada yemek yedikten sonra taksi çağırdığını söyledi. Sürücü, tecavüzden sonra, polise şikayette bulunması halinde kadına zarar vereceği tehdidinde bulundu. Taksi şoförü kadını daha sonra evine yakın bir yerde indirdi.

1.2 milyar nüfuslu Hindistan'da polis kayıtlarına göre yılda ortalama 25 bin tecavüz vakası yaşanıyor. Ancak insan hakları örgütleri, bunun gerçek sayının çok altında kaldığını söylüyor.

Uber uygulaması Hindistan'da hızla yaygınlaşıyor. Ancak şirket, sürücüler hakkında yeterince inceleme yapmamakla suçlanıyor. San Fransisco merkezli şirket, iddiaları reddediyor ve tüm yolculukların uydudan izlendiğini söylüyor. 2009'da kurulan onlarca ülkede faaliyet gösteriyor. Kasım'da aldığı yatırım desteğiyle şirketin değeri 40 milyar dolara çıktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler