HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hitler hakkında bilinmeyenler

Nazi lideri Adolf Hitler'in Yahudi düşmanlığının Birinci Dünya Savaşı tecrübesiyle ortaya çıkmadığı ve bir savaş kahramanı olmadığı öne sürüldü.

Hitler hakkında bilinmeyenler

Birinci Dünya Savaşı sırasında Hitler'in bulunduğu alaydaki askerlerin daha önce yayınlanmamış mektupları ortaya çıktı. Mektuplar, Hitler'in düşmanca milliyetçiliğine batı cephesindeki tecrübelerinin yol açtığı iddiasına karşı geliyor.

Mektuplar, Hitler'in bulunduğu List Birliği'nin hoşgörüsüz ve Yahudi düşmanı kardeşler bölüğü olduğu ve merkezinde de 'kahraman' olarak Hitler'in yer aldığı imajını tersine çeviriyor.

Ön saflarda yer alan askerler, Hitler'in her zaman tehlikeden birkaç kilometre uzakta, arkalarda yer aldığını söylüyorlar. Mektuplar ve bir günlükte Hitler'in komutanları tarafından 'yalnız' biri olarak görüldüğü ve ne popüler ne de popüler olmayan biri olduğu belirtiliyor. Hitler ayrıca bir konserve yiyecek fabrikasında kasatura ile tenekeyi açamadığı için aç kaldığı olay nedeniyle diğer askerler arasında alay konusu da olmuş. Askerler boş zamanlarında kendileri gibi mektup yazmayan ya da içmeyen, ama siyasi bir kitap okuyan ya da resim yapan Hitler'den 'ressam' ya da 'artist' diye bahsedermiş. Hitler'in üstlerine karşı da son derece itaatkar olduğu belirtiliyor.

Aberdeen Üniversitesi'nden Dr. Thomas Weber'in detaylı araştırmaları bu yeni kanıtları ortaya çıkardı. Weber'in araştırması Hitler'in İlk Savaşı (Hitler’s First War) adıyla gelecek ay Oxford University Press'ten çıkacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler