HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hitler resimli fincanlar başına iş açtı

Almanya’da bir mobilya mağazasının sattığı fincanların üzerine yanlışlıkla basılan Hitler resimli ve Nazi sembollü pullar, mobilya mağazasının başına iş açtı.

Hitler resimli fincanlar başına iş açtı

5 bin adet fincan yaptıran firma, durumun fark edilmesi üzerine şimdiye kadar sattığı 175 fincanı geri çağırma kararı aldı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki büyük bir mobilya mağazası olan Zurbrüggen’de satılan fincanların üzerindeki Hitler resmini fark eden Agnes T. isimli bir Alman kahvaltı yaparken durumu fark ettiğini söyleyerek, “Gördüklerime inanamadım” dedi. Dikkatli bakıldığında Nazi döneminden kalma 30 Pfenning (kuruş) değerinde Hitler’in resminin bulunduğu bir pul ve gamalı haçlı posta mührü bardağın üzerindeki gül desenlerinin arasına gizlenmiş olarak görünüyor.

Fincanın satıldığı Bielfeld kentindeki Zurbrüggen mobilya mağazasının sahibi Christian Zurbrüggen, “Çok korkunç” olarak tanımladığı durum karşısında müşterilerden özür diledi. Mobilya firmasına göre durum, bir ay önce Çin’de 5 bin adet yaptırılan fincanların tasarımcısının pulun üzerindeki resmin kime ait olduğunu bilmemesinden kaynaklanıyor.

Tanesi 3 Euro’dan şu ana kadar 175 adet satılan fincanları geri getiren müşterilere 20 Euro değerinde indirim kuponu veriliyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler