HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hitler'in son umudu sosisti

Naziler, İkinci Dünya Savaşı sırasında kahve, sosis, çikolata, aspirin ve sigarayı silaha dönüştürmüş.

Hitler'in son umudu sosisti

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin savaşı kaybetmek üzereyken son çareyi kahve, sosis ve çikolatada buldukları ortaya çıktı.

İngiliz istihbarat teşkilatı MI5'ın gün ışığına çıkarılan gizli belgelerine göre, Nazi sabotajcılarından oluşan bir şebeke olan Werewolf, Hitler'in yenilgisi halinde arkalarında İngiliz ve Amerikan askerlerinin bulması için zehirli kahve ve yiyecekler bırakacaktı.

Gizli silahlar, kahve, çikolata, sosis, aspirin ve sigara gibi maddeleri içeriyordu. Bunları bulup tüketen askerler, zehirlenerek ölecekti.

Kadın ajanlar ise çantalarındaki aynalara gizli 'mikrop' taşıyordu. Bunlar üst düzey İngiliz ve Amerikalı askerlere karşı kullanılacaktı.

1945'te savaşın sonu gelirken müttefik askerleri Alman yiyecekleri ve sigaraları tüketmeleri yasaklandı.

MI5 gizli belgelerine göre, Mart 1945'te Fransa'nın kuzeyinde dört Alman ajanın tutuklandı.

Belgeler, Nazi bilim adamları tarafından geliştirilmiş zehirlerin ele geçirildiğini gösteriyor.

Bunlar arasında, başağrısı yapan özel sigaralar, bunun üzerine sunulacak, aslında zehir olan ve kişiyi on dakika içinde öldüren aspirinler bulunuyordu.

Bunun yanı sıra, kapı kollarına, kitaplara, masalara ve bunun gibi yüzeylere sürülebilen ya da yiyeceklere konulan ve yutulması veya solunması halinde ölümcül olan zehirli tozlar da ele geçirildi. Sigara küllüğüne atılan ve ısındığında kişiyi öldürecek şekilde zehir yayarak buharlaşan hap da Nazilerin son çare olarak gördüğü gizli silahlar arasındaydı.

İstihbarat ayrıca askerleri SS subayları tarafından takılan bir kemer konusunda da uyarmıştı.

Nazi askerleri tarafından takılan bu kemerin tokası silaha dönüşebiliyordu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler