HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollanda Başbakanı'ndan küstah sözler

Hollanda'yla yaşanan krizin ardından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Hollanda Başbakanı Mark Rutte "Türkiye sınırını aştı. 'Nazi' benzetmesi çok uygunsuz" dedi.

Hollanda Başbakanı'ndan küstah sözler

İki ülke arasındaki gerilim tırmanıyor. Az önce ise Hollanda Başbakanı Mark Rutte'den yeni bir açıklama geldi.

Reuters'ın haberine göre Rutte, "Türkiye'nin öfkesini anlıyorum. Ancak 'Nazi' açıklaması çok uygunsuzdu, sınırı aştı" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü sözlerine atıfta bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin Hollanda hükümeti tarafından iptal edilmesi üzerine, "Bunlar bu kadar ürkek, korkak, bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist" demişti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, daha önceki açıklamasında, “Mesele (Çavuşoğlu’nun) Hollanda’ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesi’ni ya da, bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Ama (siyasi) toplantılar yapmasını istemiyoruz” demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlarken şunları söylemişti: "AB Türkiye'yi oylamaya devam etmek istiyor. Almanya hatasını anladı! Şimdi de Hollanda var. Hollandalı Wilders Nazi gibi hareket ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nı uçağı kaldırmamakla tehdit ediyor. Ama bugün gideceğim. Bir Wilders'in kuyruğuna takılmışlar. Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse bizim çok büyük yaptırımlarımız olur. Biz ne yaparsak yapalım Türkiye bir şey yapmaz zamanları geçti artık."

Erdoğan'ın o açıklamaları;


En Çok Aranan Haberler