HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollanda basını: Türkiye dramını Sneijder engelledi

Türkiye karşısında Sneijder'in ayağından gelen golle beraberliği son anda kurtaran Hollanda'da basın Teknik Direktör Guus Hiddink'e yükleniyor.

Hollanda basını: Türkiye dramını Sneijder engelledi

Yusuf Özkan

Lahey, Hollanda

Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçında Hollanda ile karşılaşan Türkiye Mili Takımı, Portakallar'ın 18 yıllık rekorunu kırmaya çok yaklaştı.

İç saha maçlarını 18 yıldır Ajax Arena Stadyumu'nda oynayan Hollanda, burada hiç maç kaybetmedi.

Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder'in uzatma dakikalarında attığı beraberlik golü, Hollanda'nın Amsterdam Arena'daki ilk yenilgisine engel oldu.

Hollanda basınına göre Sneijder'in golü, eleştirilerin hedefindeki Teknik Direktör Guus Hiddink'in de "kellesini" kurtardı.

Hollanda basını, 1. kanalda canlı yayınlanan ve 3,3 milyon kişinin izlediği maça geniş yer verdi.

Basında, "Türk dramını Sneijder önledi", "Utanç son anda önlendi", "Portakallar'da geç gelen beraberlik kriz yarattı", "Portakallar'a can simidi", "Hiddink'in kellesi kurtuldu" başlıkları öne çıktı.

Hidding hedef tahtasındaHaberlerde, Teknik Direktör Hiddink'e yönelik eleştirler ağırlıklı. Hollanda'ya dünya üçüncülüğünü kazandıran Luis van Gaal'dan görevi devralan Hiddink'in başarısız karnesi öne çıkarılıyor.

Hollanda'nın Hiddink yönetiminde oynadığı 7 maştan 6'sının kazanamadığı vurgulanıyor. Portakallar'ın, "Hiddink'le birlikte berbat bir istatistiğe sahip olduğu" belirtiliyor.

Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'yı geçmesinin zor olduğu belirtilerek, Portakallar'ın "cehennem azabı" yaşayacağı yorumu yapılıyor.

Ancak Hiddink, her şeye rağmen Hollanda'yı harekete geçirme konusundaki inancını koruyor. "Tabii ki bu olacak ama nasıl olacak şu an bilmiyorum" diyor.

Hollandalı teknik adam, salı günü Amsterdam'a İspanya ile oynayacakları hazırlık maçında takımda değişiklikler yapacağını belirtiyor.

Hiddink, Türk Mili Takımı ile ilgili olarak da, "Türkiye kötü bir takım değil. Ama kapasitesini yeterince kullanamıyor" değerlendirmesini yapıyor.

Hollandalı oyuncu Wijnaldum ise, tüm oyuncuların Hiddink'in arkasında olduğunu söylüyor.

Başlıklarda öne çıkan diğer iki isim, uzatmada gelen golün hazırlayıcısı Klaas Jan Huntelaar ve golü atan Sneijder.

Huntelaar'ın verdiği gol pası ile Hiddink'i "ipten aldığı" belirtilirken, Sneijder'in "Amsterdam Arena'daki 18 yıllık yenilmezlik ünvanını" son anda kurtardığı vurgulanıyor.

'Kötü değildik'Galatasaray'ın Hollandalı yıldızının attığı golden sonra topu formasının altına sokması da öne çıkan haberler arasında. Bu Sneijder'den, ilk çocuğuna hamile olan eşi Yolanthe Sneijder - Cabau için bir mesajdı.

Sneijder maçla ilgili olarak da, "Kötü değildik ama fırsatları değerlendiremedik. Özellikle ilk yarıda beklenen baskıyı kuramadık. Gol geç geldi. Beraberlikl rahat bir nefes aldık" diyor.

Burak Yılmaz'ın 37. dakikada kaydettiği gol sonrası Hollanda Futbol Federasyonu'nun (KNVB) resmi Twitter hesabından atılan mesaj da sayfalarda öne çıkan bir başka haber.

KNVB hesabından, "Gol! 0 - 1" yazılı mesajda Hollandalı taraftarları sevinirken gösteren bir fotoğrafın yer alması tepkilere neden oldu. Federasyon, bir süre sonra twiti silmek zorunda kaldı.

Türk Milli Takımı oyuncusu Colin Kazım - Richards da Hollanda basınında yer bulan bir isim. Ajax'ın ezeli rakibi Feyenoord takımında forma giyen futbolcunun maç öncesi ısınma hareketleri sırasındaki eğlenceli hareketlerle "şov yaptığından" söz ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler