HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollanda'dan Türkiye'deki vatandaşlarına son dakika uyarı

Hollanda, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına 'dikkatli olun' uyarısında bulundu.

Hollanda'dan Türkiye'deki vatandaşlarına son dakika uyarı

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de yaşayan Hollanda vatandaşlarının dikkatli olması yönünde çağrı yapıldı.

"KALABALIK YERLERDEN UZAK DURUN" ÇAĞRISI

Açıklamada "11 Mart'tan bu yana Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik kriz yaşanmakta" ifadesi kullanılırken, kalabalık yerlerden ve toplantılardan uzak durma ve dikkatli olma çağrısı yapıldı.

HOLLANDA KRİZİNDE SON DURUM: TÜRKİYE 2 NOTA VERDİ

Öte yandan, Hollanda'nın Ankara maslahatgüzarı bu sabah yeniden Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, Hollanda'daki Türk misyonlarına yönelik uygulamalar ve ülkede barışçıl protesto gösterileri yapan Türk vatandaşlarına yönelik muamele nedeniyle iki nota verildiği ve resmi bir yazılı özür talep edildiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, hafta sonunda Türk bakanlara yönelik engellemelerin ardından iki kez bakanlığa çağrılan Hollanda'nın Ankara maslahatgüzarının bu sabah 3. kez bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Hollanda, hafta sonunda Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının ülkeye iniş iznini iptal etmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya'nın Almanya'dan Hollanda'ya karayolu ile gitmesinin ardından Rotterdam konsolosluğuna girişini engellemişti.

Kaya'nın polis eşliğinde Almanya sınırına götürülerek ülkeden çıkarılmasının ardından Türk misyonları önünde gösteri düzenleyen Türk vatandaşlarına yönelik de polis köpekleri ve tazyikli su ile müdahale edilmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler