HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollandalı cihatçı kız Türkiye'de mahsur kaldı

Hollandalı anne cihat için kaçan kızını Suriye’den çıkarmaya başardı ama Türkiye’de pasaport sorunu çıktı.

Hollandalı anne, "karizmatik" bir cihatçı ile evlenmek üzere Şubat ayında Suriye'ye giden 19 yaşındaki kızı Rakka'dan kurtarmayı başardı ve Türkiye'ye getirdi ama kızın pasaportunun iptal edildiği için Hollanda'ya dönemiyor.

Adı "Monique" olarak bildirilen Hollandalı annenin, geçen yaz Müslüman olduktan sonra Şubat ayında bir cihatçıyla evlenmek üzere Suriye'ye giden 19 yaşındaki kızı "Ayça"yı Rakka'dan kurtarıp Türkiye'ye getirmeye başarsa da "Ayça"nın pasaportunun iptal edildiği için Hollanda'ya geri götüremediği bildiriliyor. Hollanda basını bu gelişmeyi,"Anne, Hollandalı genç cihatçı gelini kurtardı ancak pasaport olmayınca Türkiye'de sıkışıp kaldı" sözleri ile duyurdu.

Hollanda medyasına göre,Hollanda'nın Maastricht kentinden bir kadın, "Dışarıya çıkmayı ve piyano çalmayı seven sarışın, mavi gözlü" olarak tanımladığı 19 yaşındaki kızını Suriye'ninRakka kentinden kurtardı ancak pasaportu iptal edildiği için Hollanda'ya geri getiremiyor.

Dutchnews, bu konudaki haberinde "Ayça olarak adlandırılan kız, Müslüman oldu ve 18 yaşında iken medyada sık sık boy gösteren karizmatik eski asker Hollandalı cihatçı Ömer Yılmaz ile evlenmek üzere Şubat ayında Suriye'ye gitti" dedikten sonra "Geçen yaz Müslüman olan Ayça'nın, Yılmaz ile yapılan bir mülakatın Ocak ayında televizyonda yayınlanmasından sonra onunla ile internet yoluyla temasa geçtiğini de anlattı.

"Monique"in ise kızını bulmak için Ekim ayında Türkiye'ye seyahat ettiği ve "çok tehlikeli" olduğu söylense de geçen hafta ikinci bir seyahat gerçekleştirdiği kaydedilen haberde annenin avukatı Françoise Landerloo'na dayanarak şöyle devam edildi:

"İkili, Suriye'den çıkmaya başardı ama Türk sınırında durduruldular çünkü kızın geçerli bir pasaportu yoktu. Dışişleri Bakanlığı devreye girdi ve ikili bir hafta içinde Hollanda'ya dönebileceklerini umuyorlar"." (ANKA)

En Çok Aranan Haberler