HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollanda'yla ilgili Rusya'dan son dakika açıklaması

Son dakika Hollanda açıklaması... Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizle ilgili açıklama yaptı.

Hollanda'yla ilgili Rusya'dan son dakika açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "iki ülke arasındaki tansiyonun düşürülmesi için" hem Türkiye hem de Hollanda'yı "itidalli ve yapıcı" olmaya çağırdı.

Öte yandan Sputnik'in haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov bugün yaptıkları telefon görüşmesinde Astana süreci ve Suriye'deki son gelişmeleri ele aldı.

ASTANA'DAKİ ÜÇÜNCÜ TUR GÖRÜŞMELERİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın talebi üzerine yapılan görüşmede, Lavrov ve Çavuşoğlu, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılması planlanan üçüncü tur görüşmelere yönelik hazırlıkları değerlendirdi.

Cuma günü Moskova'da iki ülke liderlerinin başkanlığında yapılan Türk-Rus üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı ışığında Astana sürecini istişare eden Lavrov ve Çavuşoğlu, ateşkesin desteklenmesi ve verimli bir müzakere süreci başlatılmasına ilişkin anlaşmaları da ele aldı.

"BU DURUMU SADECE 2 ÜLKE ÇÖZEBİLİR"

Kremlin’in AB siyasetçilerinin Türkiye ve Hollanda arasındaki meydana gelen anlaşmazlığa gösterdiği tepkiyi nasıl bulduğu ve Moskova’nın bu durumda ortaklık yapmak isteyip istemediği sorularına cevap veren Peskov şu şekilde konuştu:

“Türkiye ve Hollanda arasındaki anlaşmazlığa gelince hem Ankara hem de Lahey'i ihtiyatlı davranmaya, iki ülke arasındaki meydana gelen gerginliğin giderilmesinde yapıcı şekilde faaliyet göstermeye çağırıyoruz. Biz bu durumda herhangi bir ortağa ihtiyacın olmadığını düşünüyoruz. Söz konusu durumu sadece iki ülke çözebilir“.


En Çok Aranan Haberler