HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hong Kong'daki gösteriler

Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung, Hong Kong'un, Çin'in "tek ülke iki sistem" anlayışının müşterek avantajlarından yararlanması gerektiğini bildirdi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 65. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Hong Kong'da düzenlenen resepsiyonda konuşan CY Leung, Çin Ulusal Halk Kongresi (NPC) Daimi Komitesi'nin 2017 Hong Kong Özel Yöneticisinin "bir kişi, bir oy" kapsamında seçilebileceğini doğrulayan 2017 Hong Kong seçimleriyle ilgili kararı benimsediğini yineledi.

İnsanların reform paketi konusunda farklı fikirlerinin ve arzularının olmasının anlaşılabileceğinin altını çizen Leung, Hong Kong Özel Yöneticisinin bin 200 kişilik bir komite yerine beş milyon seçmen tarafından seçilmesinin daha iyi olduğunu ifade etti. Leung ayrıca, "tek ülke" altında Hong Kong'un kalkınmasında Çin'in sadık desteğine sahip olduklarını altını çizerek, Çin pazarının Hong Kong'a sayısız iş fırsatları sunduğunu kaydetti.

"İki sistem" altında Hong Kong'un hukuki ve finansal sistemlerine, Çin'den farklı olarak yurt dışı işletmecilerin daha fazla aşina olduklarını belirten Leung, bunun yabancı yatırımcıları Hong Kong'da iş kurmaya cezbettiğini aktardı.

NPC, Hong Kong'da 2017'de yapılacak özel temsilci seçiminde adayların geniş temsilli bir komite tarafından seçilmesine karar vermişti. Karara göre, adayları gösterecek komitenin bin 200 kişiden oluşacağı ve bölgedeki seçmenlerin belirlenen adaylardan birini seçebileceği belirtilmişti.

Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung, 2012'de bin 200 üyeden oluşan bir komite tarafından seçilmişti.

-Hong Kong'da gösteriler devam ediyor-

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Çin'in 65. kuruluş yıl dönümü kapsamında Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung ve yetkililer bugün sabah bayrak töreni düzenlerken, öğrencilerin töreni protesto ettikleri kaydedildi. 65. kuruluş yıl dönümü kapsamında bugün başlayan 7 günlük resmi tatil nedeniyle Hong Kong'daki gösteriye katılımın artacağı ifade ediliyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, dün Hong Kong'da devam eden protestolara ilişkin, Pekin yönetiminin kesin bir şekilde sosyal istikrarı sabote eden ve yasalara zarar veren tüm yasa dışı eylemlere karşı olduğunu yineledi.

Hua, Çin'in, Hong Kong yönetiminin sosyal istikrarın güvenliği için yasalara uygun olarak bu meselenin üstesinden geleceğine inandığını ve bu konuda Hong Kong yönetimini güçlü bir şekilde desteklediğini vurguladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler