HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hong Kong'daki gösteriler

Çin'in özel yönetim bölgesi Hong Kong'da, Pekin yönetimi destekçilerinin saldırısına uğrayan göstericiler, hükümetle görüşmeleri iptal edeceklerini belirtti.

HONG KONG (AA) -Genelde orta yaşlı erkeklerden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, Mong Kok bölgesindeki göstericilere saldırdı. Olay yerinde bulunan polis kuvvetlerinin hakaret ederek göstericilere saldıran hükümet yanlısı grubu engellemediği ileri sürüldü.

Grup, göstericilerin çadırlarını ve pankartlarını yırtarak erzaklarını yok etti.

Kennett isimli bir medya çalışanı AA muhabirine yaptığı açıklamada "Yaşananlar çok çirkin, protestolar bu şekilde durdurulmamalı. Bu grubun hükümet tarafından desteklendiğini düşünüyorum" dedi

Göstericilerden Karma Wong, polislerin kendilerini saldırganlara karşı korumadığını ileri sürdü. Çatışma nedeniyle güvenli bir mesafeye kaçtıklarını ancak grup gittikten sonra gösterilere devam edeceklerini bildiren Wong, "Çin hükümetini alt edemeyeceğimizi biliyorum ama en azından ölmeden önce söylemek istediklerimizi söylemiş olacağım" diye konuştu.

Hükümet yanlısı grubun üyeleri ise göstericilerin yolları işgal etmesinin yasa dışı olduğunu ve yaşamlarını zorlaştırdığını iddia ediyor.

Göstericilerin başını çeken gruplardan Hong Kong Öğrenci Federasyonu, yaptığı açıklamada görüşmeleri iptal etmek dışında bir seçenekleri olmadığını belirterek Hong Kongluları kendilerini korumaya davet etti.

Hong Kong yönetimi başkanı CY Leung, dün göstericilerle konuşmaya hazır olduğunu söylemiş ve bölgedeki en üst seviyedeki memur olan genel sekreter Carrie Lam'ın öğrencilerle görüşmeleri yürüteceğini açıklamıştı. Göstericiler, Hong Kong liderinin önerisini kabul edip hükümetle görüşeceklerini duyurmuştu.

Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için hafta sonundan bu yana gösteri yapıyor. Çin, ağustos ayında, Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceğini ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler