HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İbadi'den Kerkük'teki bayrak krizi için Türkiye'ye üstü kapalı mesaj

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük’teki bayrak kriziyle başlayan ve İl Meclisi'nin referandum kararıyla devam eden soruna ilişkin, kentin birliğinin muhafaza edilmesi gerektiğini belirttiği açıklamasında anayasa maddelerine uyulmasını istedi. İbadi, Irak'a komşu ülkelerin Kerkük'teki bayrak krizinden dolayı endişe duyduğunu vurgulayarak, "Irak'ın işlerine dışarıdan müdahale edilmesine izin vermenin bir yararı yok" sözleriyle isim vermeden Türkiye'ye de mesaj verdi.

İbadi'den Kerkük'teki bayrak krizi için Türkiye'ye üstü kapalı mesaj

İbadi, Bağdat'ta Başbakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında Kerkük'teki bayrak krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kerkük'te IKBY bayrağının 10 yıldır asılı durduğunu söyleyen İbadi, "Kerkük yerel yönetiminin anayasa maddelerine uyması ve ferdi kararlar almaması gerekiyor. Kerkük Valisi ve Meclisini, kentin birliğini muhafaza etmeye çağırıyorum" dedi.

İbadi, Irak'a komşu ülkelerin Kerkük'teki bayrak krizinden dolayı endişe duyduğunu vurgulayarak, "Irak'ın işlerine dışarıdan müdahale edilmesine izin vermenin bir yararı yok. İç anlaşmazlıkların çözümü için tüm tarafların iş birliği yapması gerekir" ifadelerini kullandı.

İBADİ: BUNU NEDEN YAPIYORSUNUZ?

İbadi, Vali Necmeddin Kerim ve İl Meclisine, "IŞİD'le (DEAŞ) mücadele döneminde kentteki bileşenlerin birbirine kenetlenmesi gerekirken bunu neden yapıyorsunuz?" diye seslendi.

"VAZGEÇİN"

Kerkük Valisi'ne, kentteki tüm bileşenlere dayanışma, anlaşma ve barışçıl yaşama hakkı tanıma çağrısı da yapan İbadi, "Bu karardan, kendi bileşeniniz (Kürtler) ve diğer bileşenlerin çıkarı için vazgeçin" ifadesini kullandı.

Musul'un batısındaki askeri operasyonlara da değinerek, "IŞİD'in Musul'da sivillere karşı suç işlediğine dair belgeye sahibiz." diyen İbadi, ülke güçlerinin sivillerin güvenliğini sağlama konusunda çaba harcadığını dile getirdi.

İbadi, "IŞİD karşısında direnç, Irak halkının birlik ve beraberliğinden kaynaklanıyor" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler