HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdlib'te çatışma: 60 yaralı

Suriye'nin İdlib kentinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esad'a bağlıa skerleri arasında çıkan çatışmada muhaliflerden 60 kişi yaralandı.

İdlib'te çatışma: 60 yaralı

REYHANLI (Hatay), (DHA) -İdlib'in kontrolünü elinde tutan ÖSO, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kontrolündeki kente bağlı Kefraya Beldesi'ni almak için saat 14.00 sıralarında baskın düzenledi. Baskında ÖSO ile Esad askerleri arasında şiddetli çatışma çıktı. Yaklaşık 3 saat süren çatışmada ÖSO mensubu 60 kişi yaralandı. Aralarında sivillerin de olduğu belirtilen yaralılar, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Bab-Al Hava Sınır Kapısı'ndaki sahra hastanelerinde tedavi altına alındı. Şu ana kadar Türkiye'ye getirilen yaralı olmadığı belirtildi.

ÇATIŞMALAR YARIN DA DEVAM EDECEK

Yerel kaynaklar, hastanede tedavi altına alınan yaralıların fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde paylaşırken, çatışma sonunda beldenin bir bölümünün ÖSO'nun eline geçtiğini bildirdi. Kaynaklar ayrıca, ÖSO'nun beldenin tamamının kontrol altına almaya çalıştığı ve bu nedenle çatışmaların yarın da sürmesini beklediklerini kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler