HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IKBY Başkanı Barzani: Referanduma gidiyoruz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumunu planladıkları gibi yarın yapacaklarını açıkladı. Barzani, "Sadece bağımsızlık yoluyla güvenliğimizi sağlayabiliriz. Türkiye'ye ve uluslararası topluma, istikrar için tehdit oluşturmadığımızı kanıtladık" dedi.

IKBY Başkanı Barzani: Referanduma gidiyoruz

IKBY Başkanı Mesud Barzani

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumunu planladıkları gibi yarın yapacaklarını açıkladı.

IKBY'nin başkenti Erbil'de bir basın toplantısı düzenleyen Barzani, "Sadece bağımsızlık yoluyla güvenliğimizi sağlayabiliriz" dedi.

Irak'ın demokratik değil mezhepçi bir devlet olduğunu iddia eden Barzani, yine de referandumda çıkacak sonucu hayata geçirmeden önce Bağdat yönetimi ile görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Barzani, "Ancak Bağdat'la asla, başarısız olmuş bir ortaklığı yeniden müzakere etmeyeceğiz" diye konuştu.

IKBY Başkanı, Irak'a komşu ülkelere de seslenerek, Irak Kürtlerinin uluslararası sınırlara yönelik yasalara saygılı olacağını da vurguladı.

"Türkiye'ye ve uluslararası topluma, istikrar için tehdit oluşturmadığımızı kanıtladık" da diyen Barzani basın toplantısı öncesi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis'i kabul etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler