HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İkisi de Türkiye'nin üyeliğine karşı

AB ülkelerinde 400 milyon seçmen 22-25 mayıs tarihleri arasında sandık başına gidecek. Favori adayların ikisi de Türkiye'nin AB üyeliğine karşı.

İkisi de Türkiye'nin üyeliğine karşı

Almanya'da seçimler 25 Mayıs Pazar günü. AB'de sosyal demokrat partiler ve muhafazakar partiler ortak adaylarla seçime gidiyor. Sosyal demokrat partilerin adayı Martin Schulz, muhafazakârların adayı ise Jean Claude Juncker. Seçimi kazanan Avrupa Komisyonu Başkanı olacak.

TÜRKİYE KONUSUNDA HEMFİKİRLER

Hemen her konuda farklı görüşleri savunan Martin Schulz ile Jean Claude Juncker, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı hemfikirler. ARD televizyon kanalında son kez kozlarını paylaşan Schulz ve Juncker, Türkiye'nin AB üyeliğine hazır olmadığını savundular.

Muhafazakâr aday Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu açıklarken, 'Kim Twitter’i yasaklıyorsa, geleceği anlamıyor demektir” dedi. Juncker, Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması gerektiğini öne sürerken, 2019 yılına kadar Avrupa Birliği'ne yeni bir üyenin alınmasının zaten mümkün olmadığını, topluluğun öncelikle 28 üyesi ile birlikte borç krizi ile mücadele etmesi daha sonra konumunu sağlamlaştırması gerektiğini dile getirdi.

Sosyal Demokrat Martin Schulz da, Türkiye'nin AB üyeliğine bugüne kadar destek verdiğini, ancak Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığı'ndaki hükümetin 'çok trajik bir biçimde Avrupa'nın temel değerlerinden uzaklaştığını' savundu.

Avrupa Birliği'ne (AB) üye 28 ülkede, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 751 yeni üyesini belirlemek üzere 22-25 Mayıs'ta yapılacak Avrupa seçimlerine yarın İngiltere ve Hollanda ile başlanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler