HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlk defa oy kullanan en yaşlı İngiltereli Ayşe İçöz

Türkiye kökenli 102 yaşındaki Ayşe İçöz, vatandaşlığını alır almaz ilk defa İngiltere seçimlerinde oy kullanarak "ilk defa sandık başına giden en yaşlı İngiltere vatandaşı" sıfatını kazandı.

İlk defa oy kullanan en yaşlı İngiltereli Ayşe İçöz

Türkiye kökenli 102 yaşındaki Ayşe İçöz, vatandaşlığı tescil edilir edilmez İngiltere seçimlerinde oy kullanarak "ilk defa sandık başına giden en yaşlı İngiltere vatandaşı" sıfatını kazandı.

Daha önce İngiltere vatandaşı olmadığı için oy kullanamamış olan ve dün akrabaları tarafından Chesterton'daki evinden alınarak oy sandığına götürülen Ayşe İçöz, 5 çocuk ve 21 torun sahibi.

10 sene önce Cambridge'de lokanta işleten ve seyyar kebapçılık yapan oğlu Rıza'nın yanına yerleşmek üzere Türkiye'den Cambridge'e giden Ayşe İçöz'ün, dünkü seçimlerde oy kullanmayı çok istediği belirtildi.

Oğlu Rıza İçöz, seçimden önce Cambridge News'a yaptığı açıklamada, "Annem İngiltere vatandaşı olmaktan ve bu ileri yaşında ilk defa oy kullanacak olmaktan gurur duyuyor. Kime oy vereceğini bilmiyorum, bu onun sırrı. Ama çok heyecanlı." demişti.

Ailenin yakın dostlarından Robin Standring de "Ülkenin herhangi bir yerinde ilk kez oy kullanan Ayşe İçöz'den daha yaşlı biri olduğunu sanmıyorum." dedi.

Ayşe İçöz, Temmuz ayında bir başka ilki daha yaşayacak ve Kraliçe 2. Elizabeth, 100 yaşını dolduran tüm İngiltere vatandaşlarına yaptığı gibi, ona da özel doğum günü kartı gönderecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler