HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IMF, Bosna Hersek konusunda iyimser

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Bosna Hersek hükümeti ile yapılan işbirliğini pozitif olarak değerlendiği ve son dönemdeki gelişmeler dolayısıyla iyimser olduğu belirtildi.

Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, ülkedeki IMF şefi Costas Christou ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Bosna Hersek Federasyonu hükümetince yapılan yazılı açıklamada, Nikşiç-Christou görüşmesinde, IMF ile işbirliği konusunun ele alındığı belirtildi.

IMF şefi Christou'nun, Bosna Hersek hükümeti ile sürdürülen işbirliğini ve yetkililerin ekonomik reformlar konusundaki duruşunu pozitif olarak değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, fonun, altı hafta önce gerçekleştirilen son IMF heyeti ziyaretinden bu yana sağlanan gelişmeler dolayısıyla iyimser olduğu vurgulandı.

Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nikşiç de kamu harcamalarının azaltılması ve yeni borçlanma süreci öncesi gereken şartların yerine getirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Nikşiç, Bosna Hersek'teki IMF yardımlarının çeşidi ve kapsamını önümüzdeki dönemde büyük ölçüde belirleyeceklerini dile getirdi.

SARAYBOSNA (A.A)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler