HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Independent'ın 'Türkiye' yalanı ortaya çıktı

İngiliz Independent gazetesinin, Rusya'ya ait katliam görüntülerini Türkiye yapmış gibi yayınlamasının ardından gerçek ortaya çıktı.

Independent'ın 'Türkiye' yalanı ortaya çıktı

Türkiye'nin Cerablus'u terör örgütleri DAEŞ ve PYD'den temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı sürerken, operasyonla ilgili batı medyasınından ilginç iddialar geldi.

'Türkiye sivil katliamı yapıyor' diye yalan haber servis eden Fransız haber ajansı AFP'nin ardından İngiliz gazetesi Independent da aynı iddiayı yineledi. Halep'in Maadi bölgesinde Rusya'ya ait savaş uçaklarının yaptığı bombardımanın görüntülerini kullanan Independent, "Türkiye 40 sivili öldürdü" şeklinde skandal bir şekilde servis etti. Rusya'nın katliamını Türkiye'ye aitmiş gibi gösteren gazeteye tepki yağdı.

YALANLARI ORTAYA ÇIKTI

Independent'ın Türkiye yalanı boş çıktı. Yayınlanan görüntüler, Suriye sivil kurtarma ekiplerinin youtube kanalında 27 Ağustos Cumartesi günü yayınlanmış. Görüntüler, Rus savaş uçaklarının Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait. Gazete ise bu görüntüleri, 28 Ağustos'ta Türk savaş uçaklarının vurduğu YPG karargahına aitmiş gibi göstermeye çalışmıştı.


Türkiye'ye isnat edilen görüntüler, Rus savaş uçaklarının Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait.

Geçtiğimiz günlerde Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ekrem Dede "Biz bu harekatı 6 yıldır bekliyoruz. Suriye'de ilk zulüm başladığından beri bu harekatı bekliyorduk. Allah'a çok şükrediyoruz, bu harekatla Türk askeri bizi kurtarmaya geldi. Cerablus'tan haberler alıyoruz, Türk askerini bizim çocuklar güllerle karşıladı. Menbiç halkı zaten 'Türk halkı bizi ne zaman kurtarmaya gelir' diye bekliyordu." demişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler