HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Indiana'da da kazanan Trump, ABD başkan adaylığına yakın

8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Indiana eyaletinde yapılan ön seçimleri, Cumhuriyetçi Parti'de sandık çıkış anketlerine göre iş adamı Donald Trump kazandı. Trump böylece en yakın rakibi Ted Cruz'la arasındaki farkı daha da açtı.

Indiana'da da kazanan Trump, ABD başkan adaylığına yakın

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Indiana eyaletinde yapılan ön seçimleri, Cumhuriyetçi Parti'de sandık çıkış anketlerine göre iş adamı Donald Trump kazandı.

Amerikan Associated Press haber ajansına göre eyalette Donald Trump oyların yüzde 53'ünü aldı.

İlk sonuçlara göre, Trump'ın en büyük rakibi Teksas Senatörü Ted Cruz'un oy oranı ise yüzde 35'te kaldı.

Donald Trump Indiana'daki zaferi sonrası delege sayısını 1041'e çıkardı.

ABD'de, Cumhuriyetçi Parti'de 1237 delegenin desteğini alan kişi başkan adayı oluyor.

Donald Trump ile Ted Cruz arasındaki söz düellosu son ön seçim öncesi kızışmış, Ted Cruz, Trump'ın seçilmesi halinde ABD'nin 'cehenneme saplanacağını' söylemişti.

Cruz'dan Trump'a: Ahlaksız, patolojik yalancı, zamparaTrump: Çin ABD'ye tecavüz ediyorClinton ve Sanders Indiana'da çekişiyorIndiana'daki ön seçimlerde Demokrat Parti'de ise sandık çıkış anketlerine göre başkan aday adayları Hillary Clinton ve Bernie Sanders başa baş gidiyor.

Bernie Sanders, Hillary Clinton'ın az farkla önünde.

Clinton'ın ekibi başkan adaylığı yarışında Indiana'ya fazla yüklenmemiş, diğer eyaletlerdeki kampanyalara ağırlık vermişti.

Hillary Clinton, Demokrat Parti'deki başkan adaylığı yarışında Bernie Sanders'in açık farkla önünde.

Amerikan New York Times gazetesine göre, adaylık için 2383 delegenin desteği gerekn partide; Clinton'ın 2183, Sanders'in ise 1406 delegesi var.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler