HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnek kuzuyu yer mi?

Kenya'da bir çiftçi, ineğinin ağıldaki koyun ve kuzulara dadandığını, ikisini de yediğini söylüyor. Otobur hayvanlarda bu çok nadir görülen bir durum.

İnek kuzuyu yer mi?

Otobur bir hayvan, bir başka otobur hayvanı yer mi? Kenya'da bir çiftçi, çiftliğinde bu olayın yaşandığını, ineklerinden birinin ağıldaki koyunları yemeye başladığını söylüyor.

DÜNYADA YAŞANAN EN İLGİNÇ OLAYLAR İÇİN TIKLAYIN!

Ülkenin güneyindeki Nakuru'da yaşayan Charles Mamboleo, bir sabah koyunun inek tarafından önce boynuzlanarak öldürüldüğünü keşfetmiş.

Hayvanın yeterli beslenemediği için koyuna dadandığı düşüncesiyle de otu, samanı, suyu arttırılmış. Ancak ertesi sabah bir başka koyun da benzer bir kaderi paylaşmış.

Daily Nation internet sitesinin haberine göre Mambelo, ''İlk olaydan sonra biz ineğin çok aç olduğunu düşündük, suyunu samanını arttırdık, ama yine de koyunların peşine düşmesini önleyemedik'' diyor.

Yerel ziraat mühendisi Albert Kabugi'ye göre, otobur olan ineklerin et tadını aramaları besin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Kabugi "Kurak mevsimin ardından çok sayıda hayvanın otlardan yeterli mineral alamadıklarını saptadık" diyor.

2007'de Hindistan'ın Batı Bengal bölgesinde bir buzağı, tavuk yerken görüntülenmişti. Bu tür olaylar hayvanlar alemi için genellikle yaşamsal besin ve mineral eksikliğine bağlı 'istisnai gelişmeler' olarak görülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler