HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz gazetesinden Şanghay 5'lisi yorumu: Bomba gibi adım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne olası katılımından söz etmesi, İngiliz Express gazetesince "Bomba gibi adım" olarak nitelendi.

İngiliz gazetesinden Şanghay 5'lisi yorumu: Bomba gibi adım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne olası katılımından söz etmesi, İngiliz Express gazetesince "Bomba gibi adım" olarak nitelendi. Gazete, "Türkiye, izole AB'yi, Rusya ve Çin ile yeni bir güç ittifakının uğruna terk edecek" yorumunu yaptı. Gazete, "bomba patlattı" ifadesini de kullandı.

'TÜRKİYE AB'Yİ SEPETLEYECEK'

Brexit'in destekleyicilerinden Expres gazetesi "Yeni Dünya Düzeni: Türkiye, izole AB'yi, Rusya ve Çin ile yeni bir güç ittifakının uğruna terk edecek" başlığı ile verdiği haberde "Türkiye, gittikçe izole olan Avrupa Birliği ile bağları sepetleyip onun yerine Rusya ve Çin ile yeni bir küresel güç ittifakına odaklanacağı işaretini verdi" görüşünü öne sürdü.

'AVRUPA KAYGILANACAK'

"Brüksel'deki kargaşa sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bomba gibi bir adımla NATO üyesi ülkesinin halen Asya ile ilişkilerine öncelik verdiğine dair güçlü bir imada bulundu" diyen gazete, "Türkiye'nin Şangay '5'liler olarak bilinen ittifaka katılması olasılığı, AB'den kuşku duyan Donald Trump'ın yönetimindeki ABD'nin koşulsuz desteği kaybedecek olan Avrupa'yı kaygılandıracak" diye yazdı.

Gazete, "Bu durum, AB'yi, batıdaki Britanya ile Amerika arasında transatlantik ittifak ile doğudaki Türkiye ile Rusya arasındaki ittifak arasında diplomasi yönünden sıkışıp kalacağı bir gelecekle karşı karşıya bırakıyor" değerlendirmesinde de bulundu.

Express, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının Ankara ile Brüksel arasındaki ilişkilerin "Bozulmaya devam ettiği" bir dönemde geldiğine dikkat çektiği haberinde Türkiye'nin AB hedefinden vazgeçmesi durumunda Vladimir Putin'in Batı'nın karşısındaki kozlarının daha da güçleneceğini belirtti.

'HALA TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNE İHTİYAÇLARI VAR'

Türkiye'nin son eylemlerinin NATO müttefikleri arasında "alarm" yarattığını savunan gazete, Moldova ve AB üyesi Bulgaristan'da yapılan seçimlerle Moskova yanlısının adayların kazanmasına gönderme yaparak "Sayın Erdoğan'ın ifadeleri, sorunlarla boğuşan AB'ye sırtları dönen ülkelerin sayısının arttığı bir döneme rastlıyor" dedi.

İngiliz gazetesi, Türkiye'nin hiçbir zaman AB'ye katılımından hiç o kadar uzak gözükmediğini öne sürüldüğü haberde bu bağlamada "Cinsel istismar önergesi ve idam cezasının geri getirilmesi çağrılarının Brüksel'de büyük bir tepki yarattığını ancak Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik tüm sert eleştirilerine rağmen göç krizini kontrol altına almak için hala Türkiye'nin desteğine ihtiyacının bulunduğunu da yazdı. (ANKA)

(CN/ERD)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler