HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz meclisinde taciz skandalı

İngiliz meclisinde yapılan bir araştırma çok ilginç bir gerçeği gözler önüne seriyor.

İngiliz meclisinde taciz skandalı

İngiltere Parlamentosu Westminster'da görevli personel arasında yapılan bir araştırma, özellikle genç erkek çalışanların, sıklıkla "alkollü" milletvekillerinin cinsel tacizlerine maruz kaldıklarını ortaya çıkarttı.

İngiliz Channel 4 televizyon kanalının yaptığı bir araştırma, İngiltere Parlamentosu’na ev sahipliği yapan başkent Londra’daki ünlü Westminster Sarayı’nın, çalışanlar için adeta “cehenneme” dönüştüğünü gösterdi.

Kanalın görüştüğü parlamento çalışanları, bir grup milletvekilinin sözlü ve fiziksel tacizlerine maruz kaldıklarını öne sürdü. Haberde çoğunluğu Muhafazakar Parti ’ye mensup olduğu belirtilen vekillerin, Avam Kamarası’nda düzenlenen içkili toplantılarda genç çalışanlara tacizde bulunduğu belirtildi.

ÇOĞU ERKEK

İddialara göre cinsel tacize maruz kaldığını söyleyen çalışanların büyük bölümü erkeklerden oluşuyor. Channel 4, parlamentoda görevli her 3 erkekten birisi “sarhoş” vekillerin tacizine uğradığını iddia ettiğini belirtti.

Haberde, siyasi parti yöneticilerinin bahsi geçen taciz vakalarını medyaya yansımaması için “hasıraltı ettiği” ve çalışanları durumu dışarıya ifşa etmemeleri konusunda uyardığı da öne sürüldü.

Muhafazakar Parti, haberin ardından yaptığı açıklamada, parti üyeleriyle yanlarında çalışan personel arasında benzer durumların yaşanmaması için daha sıkı bir kontrol ve şikayet sistemi başlattıklarını duyurdu.

İngiltere’de geçen yıl Muhafazakar Parti’li Nigel Evans ve Liberal Demokrat Parti üyesi Lord Rennard, sarkıntılık ve cinsel tacizle suçlanmışlardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler