HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz SAS’ları da harekâta katılacak

IŞİD’in elinden Musul’u geri almak için hazırlıklarını sürdüren koalisyon güçleri, örgütü yıpratmak için hava harekâtlarına başladı. Erbil’e gelen İngiliz SAS komandoları da operasyona katılacak.

İngiliz SAS’ları da harekâta katılacak

Musul’da IŞİD’e yönelik kapsamlı harekât hazırlığı sürerken, örgütü yormak amacıyla kent merkezinin çevresindeki mevzileri vurulmaya başlandı. Harekâta İngiliz SAS komandoları da peşmerge ile ortak katılacak. Hava harekâtından korunmak için siviller kent merkezini gruplar halinde terk ediyor.

Musul’da IŞİD’e yönelik gerçekleştilecek Irak ve peşmerge güçlerinin aktif olarak katılacağı kapsamlı kara ve hava harekâtı için son hazırlıklar sürdürülürken koalisyon ülkeleri, bölgeye silah, cephane ve mühimmat taşımayı dün de sürdürdü. Erbil ve Bağdat havaalanlarına kargo uçaklarının biri inip biri kalkıyor.

Harekâta katılacak koalisyon ülkelerinin askerleri de tam techizatla Erbil havaalanına iniyor. Bu güçler arasında İngiliz SAS komandoları da var. İngiliz SAS komandolarının peşmergeleri eğitmek için bölgeye geldiği ve kısa eğitim sonrası komandoların IŞİD’e yönelik özel operasyonlara katılacağı öğrenildi.

Musul’a karadan yapılacak harekata destek vermek amacıyla koalisyon ülkelerinin savaş uçakları, Musul IŞİD mevzilerini dün vurmaya başladı. IŞİD gruplarının hareketi insansız hava araçları ile yakından izlenirken, tespit edilen hedefler bombalandı. Kent merkezinde ise IŞİD’e yönelik nokta atışları yapıldı. Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, 8 Ekim’de koalisyon uçaklarınca Musul’un Teyaran ve Sanayi mahallelerinde düzenlenen bombardımanda, örgütün bir karargahı ile cephaneliğinin vurulduğunu söyledi. Kürt kaynakları, bombardımanların örgüt üyelerinin hareket kabiliyetini sınırlandırdığını belirterek, bu sayede kentin kontrolünün kolaylaşacağını belirtiyor.

SİVİLLER KAÇIYOR

Musul’un çevresindeki IŞİD mevzilerinin bombalanması kentte yaşayan siviller arasında paniğe neden oldu. Kent merkezi ve çevresinde binlerce sivilin Musul’dan kaçmak için hazırlık yaptığı ve bazı sivil grupların Erbil, Dohuk ve Kerkük’e doğru yola çıktığı ileri sürüldü.

Irak’ın en büyük ikinci kenti olan Musul, 10 Haziran 2014’te IŞİD tarafından işgal edilmişti. IŞİD’den önce 3 milyon nüfusa sahip Musul’dan 1 milyondan fazla Kürt, Arap, Türkmen ve Asuri göç etti.

MUSULLULARDAN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Musullular, Irak’ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD’den temizlenmesi yönünde Türkiye’nin verdiği desteğe teşekkür etmek için Londra’daki Türk büyükelçiliği önünde toplandı.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler