HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz turistleri nasıl öldürdüklerini anlattılar

Tayland'da 15 Eylül’de öldürülen iki İngiliz turistin katil zanlıları Win ve Saw, katıldıkları tatbikatla olay yerinde cinayeti anlattı.

İngiliz turistleri nasıl öldürdüklerini anlattılar

Win’den sonra DNA tesleri eşleştirilen Saw adlı Myanmarlı işçinin de cinayete dahil olduğu ispatlandı. David Miller ve Hannah Witheridge’in katilleri olay yerinde canlandırma ile cinayeti anlattı. Olay şöyle meydana geldi;

Win, Saw ve Mau adlı üç Myanmarlı işçi gece saatlerine kadar sahildeki palmiye ağaçlarının yanında gitar çalıp sigara ve içki içip şarkı söyledi. Mau kaldığı barakasına döndü.

Kısa süre sonra biraz başbaşa kalmak için Sairee sahilinin en tenha köşelerinden birine doğru yol alan Miller ve Withridge çifti Win ve Saw’un yakınından geçti. Ve iki Myanmarlı işçi ‘sarışın ve güzel olduğu için’ çiftin peşine düştü. Ardından orada genç kıza tecavüz edip ikisini birden öldürdüler.

15 Eylül sabahı meydana gelen olay Tayland’ın uluslararası arenada adını lekelemiş ve olayın 3'üncü haftasında cinayet aydınlatıldı. Öldürülen Hannah Witheridge’in vücudundan alınan DNA’ların iki Asyalı erkeğe ait olduğu da en başından beri biliniyordu ancak önce Win ve daha sonra da DNA eşleştirmesiyle Saw işledikleri cinayeti itiraf etti. Win ve Saw cinayeti nasıl işlediklerini anlatırken yüzlerce turist ve güvenlik görevlisi de olanları izledi.

Tayland’da bu olaydan sonra turistlere ülkeden ayrılana kadar içinde GPS vericisi olan kimliği de belirten bileklikler takılması planlanıyor. Turizm ve Spor Bakanı Kobkarn Wattanavrangkul olayın aydınlatılmasının ardından “turistlerin ülkemize olan güvenlerinin artık artacağını umuyorum” dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler