HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere 8 Haziran'da erken seçime gidiyor

İngiltere Başbakanı Theresa May, 8 Haziran'da erken seçim yapılmasını istedi. AB'den ayrılma kararı alan İngiltere erken seçime gidiyor. İngiltere Başbakanı May, "Önümüzdeki yıllara ilişkin netlik ve istikrarın sağlanmasının tek yolu bu seçimleri yapmak ve almak zorunda olduğum kararlar için sizin desteğinizi istemekten geçiyor" açıklamasında bulundu. May, daha önce erken seçime gidilmeyeceğini ve genel seçimlerin planlandığı gibi 2020'de yapılacağını belirtmişti.

May, kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış sürecinin başladığı bir dönemde parlamentoda birlik görmek istediğini ancak ciddi görüş ayrılıklarının bulunduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı, "Önümüzdeki yıllara ilişkin netlik ve istikrarın sağlanmasının tek yolu bu seçimleri yapmak ve almak zorunda olduğum kararlar için sizin desteğinizi istemekten geçiyor" dedi.

MAY '2020' DEMİŞTİ

May, daha önce erken seçime gidilmeyeceğini ve genel seçimlerin planlandığı gibi 2020'de yapılacağını belirtmişti.

May'in erken seçim planının hayata geçirilmesi için daha önce seçimlerin beş yılda bir yapılmasını düzenleyen yasanın değiştirilmesi gerekiyor.

Bunun için de meclisin üçte ikisinin desteğinin alınması öngörülüyor.

İşçi Partisi daha önce bu değişikliği destekleyeceğini açıklamıştı.


En Çok Aranan Haberler