HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere Başbakanı'nın başı çok ağrıyacak

İngiltere Başbakanı David Cameron hakkında yazılan bir biyografi kitabında çarpıcı iddiaların ortaya atılması, ülkenin en önemli gündem maddelerinden oldu.

İngiltere Başbakanı'nın başı çok ağrıyacak

Üniversite yıllarında, cinsel içerikli partileriyle bilinen Piers Gaveston Cemiyeti'nin bir partisine katılan Cameron'ın cemiyet üyelerinden birinin kucağındaki ölü domuzla uygunsuz poz verdiği öne sürüldü.

Muhafazakar Parti'nin eski Başkan Yardımcısı Lord Ashcroft ve gazeteci Isabel Oakeshott tarafından ortaklaşa kaleme alınan "Call Me Dave" isimli biyografi kitabında yer alan iddialara, Daily Mail gazetesinin bugünkü sayısında manşetten yer verildi.

Kitapta Cameron'ın Oxford Üniversitesi'nde öğrenciyken katıldığı çılgın partiler ve bu partilerde yaptıkları anlatılıyor. Oxford Üniversitesi'nde düzenlediği cinsel içerikli ve sıra dışı partilerle bilinen "Piers Gaveston Cemiyetinin" bir partisine katılan Cameron'ın, cemiyetin üyelerinden birinin kucağında duran ölü domuz ile uygunsuz pozlar verdiği iddia edildi. Kitapta, cemiyet üyelerinden birinin Cameron'ı bu eylemi gerçekleştirirken fotoğrafladığı belirtildi.

Cameron'ın da üyesi olduğu "Piers Gaveston Cemiyeti'ne", öğrencilik yıllarında ünlü İngiliz aktör Hugh Grant ve Muhafazakar Partili Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın da üye olduğu biliniyor.

Kitapta 48 yaşındaki İngiltere Başbakanı hakkında yer alan bir başka iddia da Cameron'ın Oxford Üniversitesi'nden arkadaşı James Dellingpole'un "rock müzik eşliğinde Cameron ile esrar içtikleri" oldu.

Daily Mail gazetesi, "Lord Ashcroft'un bir önceki Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinde kendisine görev verilmemesi üzerine Cameron'dan intikam almak için kitabı yayınladığını" yazdı. İngiltere Başbakanlığı ise kitapta yer alan iddialarla ilgili yorum yapmayı reddetti.

1985-1988 yılları arasında Oxford Üniversitesi'nde felsefe, siyaset ve ekonomi okuyan David Cameron, 2010 yılından bu yana başbakanlık koltuğunda oturuyor.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler