HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere basınında Süleyman Şah operasyonu

Şah Fırat adı verilen operasyonun "Kürt savaşçılarla işbirliğiyle" yapıldığını yazan Guardian gazetesi, birliklerin Kobani'den geçtiğini duyururken, Financial Times operasyonun Ankara'nın IŞİD'e dair endişelerini yansıttığını söyledi.

İngiltere basınında Süleyman Şah operasyonu

Türkiye'nin Suriye toprağına girerek, Sülyeman Şah türbesi ve Saygı Karakolu'nu boşaltma operasyonu İngiltere basınında da yer aldı.

Independent gazetesi haberi "Osmanlı Operasyonu" başlığı ile verirken, Guardian gazetesi operasyonu "Türk kuvvetleri türbeyi IŞİD'den koruyan askerleri kurtarmak için Suriye'ye girdi" şeklinde verdi.

Operasyonda Ankara'nın Kürt savaşçılarla işbirliği yaptığını yazan Guardian, operasyonun Kürtlerin kontrolündeki Kobani'den geçilerek yapıldığını yazdı.

Financial Times gazetesi ise Türkiye'nin bugüne kadar Suriye'ye en büyük müdahalesini bu operasyonla gerçekleştirdiğini yazdı.

Gazete bu operasyonun, Ocak ayında İstanbul'da yaşanan intihar saldırısının ve ülkedeki diplomatik misyonların hedef haline geldiğine dair uyarıların ardından Ankara'nın IŞİD'e dair endişelerini de yansıtıyor olabileceğini söyledi.

Daily Telegraph haberi "Türkiye kutsal türbeyi kurtarmak için Suriye'ye asker gönderdi" şeklinde verdi.

Times ise operasyonun Suriye'de iç savaş başladığından bu yana yabancı bir ülkennin yaptığı en büyük kara harekatı olduğunu yazdı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler