HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere: Öğretmen öğrencilerinin gözü önünde bıçaklandı

İngiltere'nin Leeds kentinde 61 yaşındaki İspanyolca öğretmeni Anne Magurie, sınıfta öğrencilerin önünde bıçaklanarak öldürüldü. 15 yaşındaki bir öğrenci saldırıyla ilgili olarak gözatlında.

İngiltere: Öğretmen öğrencilerinin gözü önünde bıçaklandı

İngiltere'nin Leeds kentinde 61 yaşındaki bir öğretmen sınıfta öğrencilerin gözü önünde bıçaklandı. 15 yaşındaki bir öğrenci olayla ilgili olarka gözaltına alınırken, hastaneye kaldırılan İspanyolca öğretmeni Anne Maguire kurtarılamadı.

15 yaşındaki öğrencinin okuldaki diğer öğretmenler tarafından yakalandığı bildiriliyor.

Corpus Christi Katolik Lisesi'nde yaşanan olayda öğretmenin bir çok bıçak darbesi aldığı söyleniyor.

BBC'ye konuşan okulun öğrencilerinden biri çocukların çığlıklar atarak bir sınıftan dışarı koştuklarını söyledi.

40 yıldır aynı okulda çalışan Maguire sevilen bir öğretmen olarak tanınıyor.

Batı Yorkshire polisi yetkililerinden Paul Money "Olay çok çabuk gerçekleşmiş ve başka öğrenciler ya da öğretmenler tehdit edilmemiş. Ancak olaya dahil olanlar için bu elbette çok travmatik bir olay," dedi. Money saldırıda kullanılan bıçağın da olay yerinde bulunduğunu söyledi.

Money saldırının "öngörülemez bir olay" olduğunu ve Leeds'teki okulların çalışmak ve okumak için "genellikle oldukça güvenlir yerler" olduğunu söyledi.

Okulda çalışanların "şokta" olduğunu aktaran Money, Maguire'in ölümünün ailesi ve okul üzerinde "anlaşılabilir şekilde ağır bir etkisi" olacak dedi.

Eğitim kaldığı yerden devam

BBC muhabiri Danny Savage okulun şehrin doğusunda yer aldığını ve insanlar tarafından iyi bilindiğini söylüyor. Savage "Geçmişte tamamen sorunlu olan bir bölgede yer alan iyi bir okul olarka görülüyor" diyor.

Okulun Salı günü eğitime kaldığı yerden devam edeceği açıklandı. Öğrenciler okulun parmaklıkları önüne çiçekler, fotoğraflar ve eşyalar bırakıyor.

Maguire'in öğrencileri ise Twitter'da öğretmenleri için başsağlığı dileğinde bulunuyor. Bir öğrenci Maguire'in "11. senemizi hayatımıızn en iyi yılı yapmıştı, harika bir kadındı Maguire," diye yazarken; bir diğeri "Gerçekten çok kötü hissediyorum... Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi öğretmen, huzur içinde yat."

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Başbakan'ın kalbinin Maguire ailesiyle olduğu söylendi.

BBC eğitim muhabiri Sean Coughlan olayın 1995'te Londra'da okulunun dışnda öldürülen müdür Philip Lawrence'i hatırlatacağını söylüyor.

Lawrence, saldırıya uğrayan bir öğrencisine yardım etmek isterken öldürülmüştü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler