HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İngiltere Türkiye ile gizli belgeleri paylaşacak'

Türkiye-İngiltere arasında 'çok gizli' bilgilerin paylaşılmasını öngören anlaşmanın İngiliz parlamentosundan geçtiği iddia edildi. İngiliz gazetesinin iddiasına göre anlaşmanın içeriğinde Suriye var.

Express gazetesinin haberine göre, Türk ve İngiliz hükümetlerinin 'çok gizli' bilgileri paylaşımı konusundaki anlaşma İngiltere parlamentosunda onaylandı.

ANLAŞMAYA GÖRE 'GİZLİ AJANLAR VE SURİYE' KONUSUNDA İSİTİHBARATLA PAYLAŞILACAK

Gizli ajanlar hakkındaki istihbaratın paylaşılmasını öngören anlaşma kapsamında paylaşılacak istihbaratın büyük oranda, Suriye ile ilgili bilgileri içerdiği ileri sürüldü.

'PUTİN TEHDİTİ KARŞISINDA TÜRKİYE İLE GİZLİ BİLGİLER PAYLAŞILACAK'

Gazetede yer alan ilgili haberde 'bölgede yükselen Putin tehditi karşısında' Türkiye ile gizli bilgiler paylaşılacak' ifadeleri kullanıldı. Bu hafta İngiltere Parlamentosu'nda onaylanan anlaşmaya göre İngiltere Hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, son dönemde yükselişe geçen tansiyon ve gerginlik ortamında, Türkiye ile 'Top Secret' (üst düzey derecede gizlilik seviyesinde) bilgileri paylaşacak.

'ANLAŞMA İÇİN GÖRÜŞMELER ŞUBAT AYINDA BAŞLADI'

Haberde "Türkiye ve İngiltere arasında Şubat ayında başlayan görüşmeler, bu hafta Parlamento'da onaylandı ve her iki ülke tarafından tasdiklendi" denildi.

HABERDE 'HER İKİ ÜLKE ONAYLADI' DİYOR AMA TBMM'DE HENÜZ ONAYLANMADI

Express'te yer alan haberde her iki ülkenin anlaşmayı tasdiklediği söylese de 26 Şubat'ta Ankara'da imzalanan anlaşma TBMM tarafından henüz onaylanmadı. Anlaşmaya ilişkin kanun tasarısı, halen Dışişleri Komisyonu'nun gündeminde bekliyor.

Detaylara göre, süresi beş yıl olarak belirlenen ve 6 ay önceden haber verilmesi şartıyla iptal edilebilecek olan bu anlaşma Kitle İmha Silahlarının yapımıyla ilintili olan nükleer, biyolojik ve kimyasal konulardaki bilgileri kapsamıyor.

ANLAŞMA HER 5 YILDA BİR OTOMATİK OLARAK YENİLENECEK

Anlaşmanın taraflarca iptal edilmediği takdirde, her beş yılda bir otomatik olarak yenileneceği belirtildi.

ERDOĞAN'IN 'ESAD İKTİDARINA SON VERME' SÖZLERİ ÇOK KONUŞULMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu'ndaki konuşmasında Ankara gündemini sallayan bir açıklama yapmış; Fırat Kalkanı Operasyonu'nun nedeninin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidarına son vermek olduğunu ifade etmişti.

Kremlin, Erdoğan'ın bu açıklamasına ilişkin böyle bir çıkış beklemediklerini ve şaşırdıklarını ifade etmiş, 24 Kasım 2015'teki uçak krizinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ilk kez Türkiye'nin Antalya ilçesine gelmişti.

'SÖYLEDİKLERİMİZİ KİMSE BAŞKA BİR ŞEKİLDE YORUMLAMASIN'

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30. Muhtarlar Toplantısı'nda, "Fırat Kalkanı operasyonunun hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil, sadece terör örgütleridir. Defalarca dile getirdiğimiz bu hususta hiç kimsenin şüphesi olmasın, söylediklerimizi de kimse başka bir şekilde yorumlamasın, başka yere çekmesin" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler