HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'de 5 erkekten 1'i iş yerinde tacize uğruyor

BBC için yapılan bir araştırma, İngiltere'de kadınların yarısından fazlasının, erkeklerin de beşte birinin iş yerinde cinsel tacize maruz kaldığına işaret ediyor. Ankete katılan ve cinsel tacize uğradığını söyleyen kadınların yüzde 63'ü uğradıkları saldırıdan kimseye söz etmediğini, erkeklerin de yüzde 79'u sessiz kaldığını söyledi.

İngiltere'de 5 erkekten 1'i iş yerinde tacize uğruyor

BBC için yapılan bir araştırma, İngiltere'de kadınların yarısından fazlasının, erkeklerin de beşte birinin iş yerinde cinsel tacize maruz kaldığına işaret ediyor.

ABD'de Oscar ödüllü yapımcı Harvey Weinstein'in onlarca yıl boyunca çok sayıda kadını taciz ettiği iddialarından ardından dünya genelinde birçok kişi, sessizliğini bozarak daha önce uğradıkları tacizleri sosyal medyada paylaşmaya başlamıştı.

BBC'nin anketine 2 binden fazla kişi katıldı.

KADINLARIN YÜZDE 63'Ü ERKEKLERİN YÜZDE 79'U SESSİZ KALIYOR

Ankete katılan ve cinsel tacize uğradığını söyleyen kadınların yüzde 63'ü, erkeklerin de yüzde 79'u sessiz kaldıklarını söyledi.

Tacize uğradıklarını söyleyenler, bunların uygunsuz yorumlardan fiziki saldırılara farklı şekillerde tezahür ettiğini belirtti.

"İŞİMİ BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM"

Ankete katılan kadınların yüzde 30'u patronları ya da amirlerinin tacizi sonrasında işlerini bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. Erkeklerde bu oran yüzde 12.

BBC'nin sorularını yanıtlayan Sarah Killcoyne adlı Cambridgeli bir kadın çocukken okulda öğretmeni, üniversitedeyken de bir profesörün tacize uğradığın belirterek, "Bu kişilerin durdurulması gerekir" dedi.


En Çok Aranan Haberler