HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'de muhalefet, anketlere göre Başbakan May ile arayı kapatıyor

İngiltere'de 8 Haziran'da yapılacak erken seçimler öncesi bugün yayınlanan anketlerde Başbakanı Theresa May'in oy avantajı 6 puana düşerken, seçimin düşünüldüğünden daha çekişmeli geçeceğinin işaretleri görülüyor. İngiltere'nin Manchester kentinde 22 Mayıs'ta yaşanan terör saldırısından bu yana yapılan toplam altı ankette May'in, muhalefetteki İşçi Partisi karşısındaki üstünlüğü giderek azalıyor ve daha bir ay önce tahmin edilen ezici zaferi kazanamayabileceği düşünülüyor.

İngiltere'de muhalefet, anketlere göre Başbakan May ile arayı kapatıyor

ITV televizyonunun Good Morning Britain isimli programı için Survation tarafından yapılan bir ankette May'in muhalefet ile arasında iki hafta önce 18 ve geçen hafta dokuz puan olan fark, altıya düştü.

Geçen hafta dolar karşısında yaklaşık yüzde 2 değer kaybı yaşayan İngiliz sterlini son ankete fazla tepki göstermeyerek dolar karşısında yatay seyir izledi.

May, parlamentodaki çoğunluğunu artırmak için erken seçim çağrısı yapmıştı. Ancak önceki Başbakan David Cameron'ın 2015'te kazandığı 12 sandalyelik çoğunluğu, gözle görülür şekilde artıramazsa, tam Brexit görüşmelerine başlayacağı dönemde elini zayıflatmış olabilir. AB ile Brexit müzakereleri 19 Haziran'da başlayacak. JPMorgan stratejistleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği ile yakın bir ilişkiyi devam ettirmesini öngören "yumuşak Brexit'i savunan merkez-sol bir koalisyonun iktidara gelmesinin sterlini destekleyebileceğini belirtiyorlar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler