HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'deki telekulak skandalı

İngiltere'de, adaleti yanıltmak suçlamasıyla yargılanmasına karar verilen "News International" şirketinin eski yöneticisi Rebekah Brooks, "karardan dolayı şaşkın ve öfkeli olduğunu" söyledi.

LONDRA (A.A)Telekulak skandalının kilit isimlerinden, kapatılan "News of the World" gazetesinin eski editörü Rebekah Brooks ile eşi Charlie Brooks, avukatlarıyla yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

"Karardan dolayı şaşkına döndüğünü" ifade eden 43 yaşındaki Rebekah Brooks, yürütülen soruşturmayı "kamu parasının harcandığı, pahalı bir gösteri" olarak tanımladı.

Brooks ayrıca, kendisine yakın olanların olayın içine çekilmesinden dolayı çok kızgın olduğunu belirterek, "Bir gün bu davanın tüm detayları ortaya çıkacak ve insanlar, bunun pahalı bir gösteriden başka bir şey olmadığını görecek" dedi.

Charlie Brooks ise eşinin ve kendisinin "cadı avının" kurbanı olduklarını söyledi.

Ülkede telekulak skandalının ardından başlatılan soruşturmalardan biri olan Weeting operasyonu çerçevesinde bugün, Brooks çifti ile Rebekah Brooks için çalışan üç kişi ve News International şirketinin güvenlik müdürü Mark Hanna'nın yargılanmasına karar verilmişti.

Suçlama, sanıkların geçen yıl temmuz ayında polisten bilgi ve belge saklama ve News International arşivindeki bazı belgeleri yok etmeye çalışmalarıyla ilgili delillere dayanıyor. Sanıkların davası, 13 Haziran'da Londra'daki Westminster Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

Rupert Murdoch'ın "manevi kızı" olarak da bilinen Rebekah Brooks, "News of the World" gazetesinin editörlüğünü yaparken, gazetenin sansasyonel haber çıkarmak için cinayete kurban giden "Milly Dowler" adlı genç kızın cep telefonuna bırakılan sesli mesajları dinlediği ve daha fazla mesaj gelmesi için bazılarını sildiği ortaya çıkmıştı.

Brooks, editörlüğü sırasında gazetenin yasa dışı telefon dinlendiğinden haberi olmadığını savunmuştu.

(ARL-TAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler