HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'nin yeni prensesi ekonomiye de yaradı

Cambridge Dükü ve Düşesi Prens William ile Kate Middleton'ın ikinci bebeklerinin hediyelik eşyadan bebek bakım ürünlerine kadar çok farklı alanlarda tüketimi artıracağı tahmin ediliyor.

İngiltere'nin yeni prensesi ekonomiye de yaradı

İngiltere'de Cambridge Dükü William ve Düşes Kate Middleton'un ikinci bebeklerini dünyaya getirmesi haftasonu ülke gündeminin ilk sıralarına yerleşmişti.

Prens George'un ardından doğan kızlarına henüz isim verilmese de, İngiltere'nin en genç prensesi hakkında araştırmalar ve öngörüler şimdiden yayınlanmaya başlandı.

Notthingham Perakende Araştırmaları Merkezi, prensesin gelecek 9 ay içerisinde 80 milyon sterlinlik, yani yaklaşık 121 milyon dolarlık ekonomik değer yaratmasını bekliyor.

Hediyelik eşyalardan bebek giyimine ve hatıra DVD'lerine kadar pek çok farklı alanda yeni ürünlerin piyasaya sürüleceğini öngören Araştırma Merkezi, yine de prensesin ağabeyi Prens George kadar büyük bir ekonomik etki yaratmayacağını düşünüyor.

Notthingham Perakende Araştırmaları Merkezi'ne göre Prens George 2013 yılında doğduğunda, İngiltere tahtının da varisi olduğu için toplamda 243 milyon sterlinlik, yani yaklaşık 370 milyon dolarlık bir ekonomik pazarı da beraberinde getirmişti.

Tabloid Daily Star gazetesi, Kate Middleton ve Cambridge Dükü William'ın yeni doğan kızlarıyla birlikte görüntülendiği ilk karede prensesin üzerinde bulunan şala şimdiden büyük bir talep oluştuğunu belirtti.

Haberde şalın üreticisi olan G.H. & Son firmasına siparişlerin art arda geldiği belirtiliyor.

Ancak araştırma merkezine göre yeni bebeğin kız olması, moda sektörü için uzun vadede daha büyük bir getirinin de kapılarını aralayabilir.

Kraliyet ailesinin genç üyelerinin giyim tarzlarıyla bir trend oluşturduğunu ifade eden raporda, Prenses Diana ve Düşes Kate Middleton örneklerinde olduğu gibi Krailyet ailesi trendlerinin sadece İngiltere'de değil, başta ABD olmak üzere birçok farklı ülkede de yeni akımları başlatabildiği vurgulanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler