HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnsan 7'sinde ne ise 70'inde o değildir! İşte ispatı

Atalarımızın 'İnsan 7'sinde ne ise 70'inde de odur' sözünü çürüten cinsten bir bilimsel bulgu ortaya çıkarıldı; insan 14 ila 70 yaş aralığında tamamen değişiyor!

İnsan 7'sinde ne ise 70'inde o değildir! İşte ispatı

Gençliğinizden yaşlılığa ilerleyen süreçte değişen tek şey bedeniniz değil; yani insan 7'sinde ne ise 70'inde de odur' tezi aslında yanlış... Bilim insanlarının araştırmalarına göre, insan ergenliğinin ortalama başlama yaşı olan 14 ila 'yaşlılığın zirve'si 70 yaş aralığında insan ciddi anlamda bir değişim yaşıyor.

Sciencealert'te yer alan habere göre, İngiltere'nin Edinburg Üniversitesi'nin 1947'de yaptığı çalışmada, İskoçya'daki 1208 ergen gencin kişilikleri masaya yatırıldı.

Bu gençlerin öğretmenlerine, öğrencilerin kişiliklerine yönelik 6 farklı soru yöneltildi; kendine güven, tahammül, ruh hali ve geçişkenliği, sorumluluyk duygusuyla hareket etme, özgünlük ve başarıya ulaşma arzusu...

TEKRAR İNCELENDİLER

60 yılın ardından artık 'yaşlı' olarak tabir edilen 1208 kişinin değişimleri ele alındı. Çalışmanın sonuçları daha sonra, "dikkat çeken güvenilirlik" olarak adlandırılan tek bir altta yatan özellik için genel bir derecelendirmeye yoğunlaştı.

1208 kişiden 635'i ile yeniden kontak kuran üniversite, 174 kişiyi yeniden teste tabi tutmaya ikna etti.

Aynı sorular, yaşlı bireylere yeniden soruldu. Araştırmanın sonuçlarına göre, insanların kritik karakteristik özelliklerine ilişkin sorulara, 14 yaşında verdiği cevaplarla 76-77 yaş civarıdna verdikleri cevaplar neredeyse taban tabana zıttı, aralarında herhangi bir pozitif korelasyon görülmedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler